ACTUALITATE 16 martie 2010

Secuiana mută linia de producţie externă în Egipt

de Covasna Media | 727 vizualizări
Producţia se estimează că va începe în vară 16mar2010-secuianaConducerea fabricii de textile Secuiana din Târgu-Secuiesc poartă discuții în vederea vederea mutării liniei de producție externe pe continentul african, în Egipt, unde funcționeză o firmă parteneră. Motivele mutării sunt legate de faptul că forța de muncă de acolo este mult mai ieftină, la fel și cheltuielile legate de energie sau alte utilități. Astfel, în Egipt forța de muncă este la jumătate de preț față de țara

Producţia se estimează că va începe în vară

16mar2010-secuianaConducerea fabricii de textile Secuiana din Târgu-Secuiesc poartă discuții în vederea vederea mutării liniei de producție externe pe continentul african, în Egipt, unde funcționeză o firmă parteneră.

Motivele mutării sunt legate de faptul că forța de muncă de acolo este mult mai ieftină, la fel și cheltuielile legate de energie sau alte utilități. Astfel, în Egipt forța de muncă este la jumătate de preț față de țara noastră.

„Deocamdată suntem în faza de încheiere a contractelor și producția va începe probabil în luna iulie. Urmează să trimitem mașinile acolo, ei asigură personalul, iar noi utilajele și tehnologia noastră”, a spus directorul fabricii, Dobra Laszlo.

În total, vor fi trimise în Egipt peste 100 de mașini din parcul care în prezent este nefolosit. Dorința conducerii Fabricii este de a scoate pe piață o producție competitivă pentru piața vest europeană pentru care are comenzi.

Fabrica Secuiana a trecut anul trecut printr-o serie de schimbări provocate de criză și a disponibilizat în două ture 360 de angajați. În prezent mai lucrează cu 400 de oameni și nu preconizează că ar mai putea avea loc disponibilizări.

Secuiana este cel mai important producător de pantaloni din țară şi acum doi ani a creat costumele pentru lotul masculin al echipei României care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Secuiana Group din Târgu Secuiesc este alcătuit din firma mamă Secuiana SA şi firmele „fiice“ Seconf SA, S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans SA, având o experiență de 35 de ani în producția de textile. Firma și-a orientat activitatea exclusiv către sectorul de piață reprezentat de bărbați, prin intermediul colecției proprii, apărute sub brand-ul Adam’s!

Produsele Secuiana au adus un portofoliu de clienți renumiți în sistem LOHN: Dress Master, Canda, Brax, Baumer, Hauber (Germania), Saville, Heaton, Marks&Spencer (Anglia), Hedex, Mexx, WE (Olanda), Bruno Saint Hilaire (Franța).

Ana Sidon

Teme articol: Secuiana productie Egipt
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Cititor, 17 martie 2010
Pt. Primar_la_Hetea: Nu vreau sa te jignesc, dar nu vezi decat povestile raspandite de politicieni. Florin si Pita-gora au inteles promt sensul intrebarii mele. Cu alte cuvinte, cu sloganuri citeste integral
Primar_la_Hetea, 16 martie 2010
Cititor, puteai sa iti raspunzi singur la aceasta intrebare. Ce conteaza ca o gramada de oameni isi pierd locul de munca, conteaza doar propaganda cu autonomia. Cand oare o sa ne trezim la realitate ? citeste integral
pita-gora, 16 martie 2010
Un raspuns nu prea scurt dar la obiect la intrebarea de mai sus: camioanele Trans SA au tobe de esapament mari pe care se aduna mult praf ce va reveni micilor actionari
florin, 16 martie 2010
Cu somajul... ca la noi asa e, poate ajungem un judet prosper la .....someri
Cititor, 16 martie 2010
"Secuiana Group din Târgu Secuiesc este alcătuit din firma mamă Secuiana SA şi firmele „fiice“ Seconf SA, S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans SA, având o experiență de 35 de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.