ACTUALITATE 22 februarie 2011

Se semnează contractul de execuţie pentru modernizarea DJ 121

de Monica Vrânceanu | 39 vizualizări
Consiliul Județean (CJ) Covasna semnează astăzi contractul de finanțare al reabilitării DJ 121 Covasna - Zăbala - Imeni - Catalina - Târgu Secuiesc, valoarea totală a proiectului fiind de 61 de milioane de lei. Banii vin de la Fondul European de Dezvoltare Regională prin Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, iar costurile eligibile se ridică la 51 de milioane de lei. Obiectivul proiectului urmărește îmbunătăţirea

Consiliul Județean (CJ) Covasna semnează astăzi contractul de execuţie al reabilitării DJ 121 Covasna - Zăbala - Imeni - Catalina - Târgu Secuiesc, valoarea totală a proiectului fiind de 61 de milioane de lei. Banii vin de la Fondul European de Dezvoltare Regională prin Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, iar costurile eligibile se ridică la 51 de milioane de lei.

Obiectivul proiectului urmărește îmbunătăţirea infrastructurii de transport pe traseul DJ 121 Covasna - Tg. Secuiesc, precum şi asigurarea conexiunii acestuia la reţeaua de drumuri naţionale şi la reţeaua TEN, cu scopul de a îmbunătăţi accesibilitatea regiunii şi mobilitatea populaţiei şi a bunurilor, în vederea dezvoltării durabile.

Potrivit conducerii CJ Covasna, rezultatele directe ale proiectului vor duce la reabilitarea a 17 kilometri de drum județean, construirea unui pod și consolidarea altor trei și realizarea a nouă kilometri de trotuare pietonale.

Acestora li se vor adăuga 39 de podețe tubulare, șapte podețe dalate și se vor mai lărgi alte șase podețe, urmând a se ajunge prin toate aceste modernizări la fluidizarea traficului și scurtarea timpului de parcurgere a drumului, precum și la crearea a 25 de locuri de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.