ACTUALITATE 1 noiembrie 2010

Se schimbă banda la reabilitarea podului

de Monica Vrânceanu | 99 vizualizări
Lucrările de reparaţie a podului de la Gară se mută pe sensul ieșirii din oraș Lucrările de reabilitare a podului de la intrarea în Sfântu Gheorghe vor continua în acest an atât cât starea vremii va permite acest lucru, autoritățile fiind hotărâte ca lucrările să fie finalizate în prima jumătate a anului viitor. Potrivit directorului Inspectoratului de Stat în Construcții, Mild Zoltan, în prezent se toarnă un strat de asfalt nou pe tronsonul intrat în reabilitare - benzile de intrare în Sfântu

Lucrările de reparaţie a podului de la Gară se mută pe sensul ieșirii din oraș

Lucrările de reabilitare a podului de la intrarea în Sfântu Gheorghe vor continua în acest an atât cât starea vremii va permite acest lucru, autoritățile fiind hotărâte ca lucrările să fie finalizate în prima jumătate a anului viitor.

Potrivit directorului Inspectoratului de Stat în Construcții, Mild Zoltan, în prezent se toarnă un strat de asfalt nou pe tronsonul intrat în reabilitare - benzile de intrare în Sfântu Gheorghe dinspre Brașov, marți urmând ca acest sens să fie deschis circulației. Odată cu deschiderea acestor două benzi se vor închide celelalte două - cele de ieșire spre Brașov, pentru a se efectua lucrări identice.

„În același timp lucrăm și la reabilitarea parapeților (balustradelor) podului, astfel încât să prezinte siguranță, iar împreună cu municipalitatea se vor monta și stâlpii de iluminat. Aceste lucrări dorim să le facem în acest an și le vom face, dacă nu intervine ceva neprevăzut care să le împiedice”, a mai spus Mild Zoltan.

Acesta a adăugat că lucrările imediate pentru anul viitor prevăd racordearea podului - inclusiv strat de uzură, cu drumul care duce spre Miercurea Ciuc și cel care face legătura cu centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Podul de la Gară a fost construit în anul 1976, iar de atunci nu s-au executat niciodată reparații capitale. Podul are o lungime de 105 metri şi o lățime de 14,8 m, construcția fiind încadrată de balustrade metalice acum tot mai ruginite și periculoase din cauza degradării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
q, 1 noiembrie 2010
ne bucuram,ca n-au inceput sa lucreze in decembrie.chiar ne bucuram.stati linistiti,inca vre-un an,si o sa fie gata
radu_cu, 1 noiembrie 2010
Si stiti ce-mi place la lucrarile astea?Trebuie pus un politist comunitar la ambele capete ca oamenii sa nu treaca pe acolo cu toate ca sunt avertizati sa nu o faca.Asta se cheama risipa d personal , citeste integral
freeman, 1 noiembrie 2010
DAR DE CE TODEAUNA CAND DA FRIGUL II APUCA DORUL DE MUNCA?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.