ACTUALITATE 22 octombrie 2013

Se pot depune cererile pentru ajutoare de încălzire!

de Monica Vrânceanu | 90 vizualizări

Direcția de Asistență Comunitară (DAC) Sfântu Gheorghe distribuie, de la începutul acestei săptămâni, formularele pentru solicitarea ajutorului de încălzire. Șeful DAC, Tankó Vilmos, ne-a declarat că distribuirea formularelor a fost întârziată de faptul că normele de aplicare pentru solicitarea ajutorului au venit la rândul lor cu întârziere. Acest lucru nu îi afectează însă în niciun fel pe beneficiarii ajutorului, deoarece este timp destul pentru depunerea cererilor și actelor necesare.

Ajutorul se va acorda pentru perioada de iarnă, adică 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014, iar cine nu ajunge să depună dosarul până la sfârșitul lunii, nu va beneficia de ajutor pe luna noiembrie, intrarea în drepturi realizându-se însă pe lunile următoare.

„Am tipărit 4.000 de formulare și sperăm ca acestea să fie de ajuns pentru beneficiarii de ajutoare. Normele de aplicare au întârziat pentru că au fost unele modificări ce aduc noutăți în acordarea ajutoarelor – acordarea de ajutoare și celor care se încălzesc cu energie electrică, plus că sumele au fost majorate, ca urmare a scumpirii gazelor”, a explicat Tankó Vilmos.

Potrivit acestuia, prin modificări se va permite controlul în timpi reali al celor care primesc aceste ajutoare, astfel că cei de la Direcție vor putea face anchete sociale chiar în lunile de iarnă, pentru a vedea dacă cele declarate în acte corespund cu realitatea, în vreme ce până acum anchetele trebuiau realizate după sezonul rece. În general, la Sfântu Gheorghe se depun în jur de 3.000 de cereri pentru ajutorul de încălzire, însă odată cu introducerea ajutorului pentru cei care se încălzesc cu energie electrică, numărul ar putea crește spre 3.500 ori chiar mai mult. Pentru toate ajutoarele, indiferent de sistemul de încălzire, specialiştii Ministerului Muncii au estimat că, în perioada 2013 – 2014, va fi necesară o sumă de 563,3 de milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.