ACTUALITATE 12 decembrie 2019

Se intensifică acțiunile de control în traficul din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1531 vizualizări

DSVSA Covasna și IPJ verifică toate transporturile de animale vii și de produse alimentare

Autoritățile covăsnene anunță că în perioada 10 decembrie 2019 – 7 ianuarie 2020 sunt intensificate acțiunile de control în trafic. Sunt vizate toate transporturile de animale vii și de produse alimentare. Scopul acțiunii este prevenirea comerțului ilicit de porcine vii, carne și produse din carne de porc. 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna vor avea astfel zilnic echipaje în diferite puncte rutiere de pe raza județului. 

Vor fi verificate printre altele: autorizația mașinilor transportatoare, dezinfecția mașinilor, existența acceptului interjudețean în cazul transporturilor de animale, documentele însoțitoare (formulare de mișcare pentru animale, pașaportul pentru bovine, avizul interjudețean în cazul transporturilor de animale către sau dinspre alte județe, certificate sanitare veterinare, documentul privind lanțul alimentar, facturi, avize etc.). Prin sondaj vor fi controlate inclusiv mașinile și autoturismele proprietate personală, în vederea verificării mișcării porcinelor vii, provenite din gospodăriile populației, precum și a cărnii de porc, a cărnii tocate, a cărnii preparate și a produselor din carne de porc, destinate consumului propriu. Cei cu porcul sau produsele din carne de porc găsite în portbagaj vor fi sancționați contravențional în lipsa documentelor şi actelor de transport, de la 600 la 1.200 lei, iar carnea și produsele se confiscă și se va dirija la neutralizare”, anunță DSVSA Covasna. 

Controalele sunt realizate cu scopul prevenirii comerțului ilicit de porcine vii, carne și produse din carne de porc, dar și pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și fac parte dintr-o amplă serie de acțiuni demarate de autorități în preajma sărbătorilor de iarnă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.