ACTUALITATE 30 august 2022

Se dorește înființarea sistemului de alimentare cu apă la Moacșa

de David Leonard Bularca | 464 vizualizări

Autoritățile din comuna Moacșa vor să înființeze sistemul de alimentare cu apă din localitate folosind bani din Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Proiectul ar putea primi o finanțare de aproape 12 milioane de lei. 

„Toată comuna ar urma să beneficieze de pe urma proiectului, toată lumea. Ne referim la partea de Moacșa. Acum nu există. În satul Pădureni există, chiar acum facem acolo, dar în Moacșa nu există apă potabilă. Există canalizare, dar din cauza apei nu funcționează nici canalizarea, că fără apă nu are cum să funcționeze. Apa a ajuns să fie foarte puțină în puțurile din comună, mai ales acum, pe seceta asta”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Deszke János.

Edilul a mai declarat că speră să existe firme care să execute lucrările, atunci când va veni momentul. 

„Banii ar trebui să fie suficienți. Suntem foarte mulțumiți dacă o să primim acești bani și dacă o să putem înființa sistemul de apă potabilă în localitatea noastră. Numai să fie bani și să fie cine să facă lucrările. Acum atâtea proiecte au ieșit, încât nu știu dacă sunt atâtea firme care să execute lucrările”, a mai spus Deszke János. 

Prin PNI „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.