ACTUALITATE 31 iulie 2019

Se deschide mini-salină artificială la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 7417 vizualizări

Spațiul a fost creat pentru salinoterapie și este destinat în special copiilor 

Părinții cu copii mici, dar și adulții interesați să se trateze de afecțiunile sistemului respirator, să își crească imunitatea sau să scape de diferite  afecțiuni ale pielii, vor găsi o soluție simplă și eficientă la Întorsura Buzăului. Aici se deschide, începând cu data de 1 august, o mini-salină unde se vor putea face cure specifice. Locația se găsește pe strada Gheorghe Doja, nr.1, în curtea familiei Pethő. 

Ideea de a construi o astfel de facilitate pentru oamenii din zona Buzaielor i-a venit lui Pethő Ludovic, cunoscut mai degrabă sub titulatura de „domnul Loici”, știind de problemele cu care se confruntă părinții cu copii mici, mai mereu bolnăviori din cauza climei potrivnice din zona supranumită „Polul Frigului”. 

Sarea are niște proprietăți extraordinare pentru organism și salina aduce o mulțime de beneficii din punct de vedere al sănătății pentru copii, dar și pentru adulți. Am auzit de la foarte mulți prieteni că își sacrifică perioada concediilor să meargă cu cei mici ai lor la astfel de zone de tratament. Atunci, m-am gândit: de ce să meargă oamenii atâta drum pentru acest tip de terapie, când îl putem face chiar aici?”, ne-a spus domnul Loici Pethő. 

Acesta ne-a mai explicat că salinoterapia este recomandată pentru tratarea afecțiunilor sistemului respirator (astmul bronșic, rinită, rinită alergică, sinuzită, bronșită, răceală sezonieră, laringită, pneumonie, amigdalită cronică), unele afecțiuni ale pielii (acnee, dermatită, eczeme, psoriazis) sau pentru a crește imunitatea. 

Program, reguli și tarif 

Mini-salina se deschide oficial începând cu 1 august. O sesiune durează 45 de minute și o terapie completă se întinde pe 10 zile. Fiecare ședință costă 15 lei. Accesul se va face pe bază de programare prealabilă, care va fi respectată la minut, spune proprietarul. 

Înregistrările pot fi făcute fie la fața locului, adică la casa Pethő, din strada Gheorghe Doja Nr.1, unde este și salina, dar și la telefon: 0746.165.222. Programul se va desfășura zilnic între orele 09:00 -17:00. 

Printre regulile cele mai importante de respectat în cadrul sesiunilor de salinoterapie este cea care prevede că orice copil trebuie să fie însoțit neapărat de un părinte, pentru a evita rănirea micuților, în condițiile în care pereții încăperii sunt acoperiți cu bolovani mari de sare. Tocmai de aceea, taxa pentru o sesiune costă 15 lei cumulat pentru părinte și copil la un loc, a explicat proprietarul. 

Încăperea unde este amenajată salina, și unde a intrat o tonă de sare, are 10 metri pătrați. Sarea a fost adusă dintr-o mină din Prahova. 

În locația unde este amenajată salina se găsesc o măsuță și câteva scaune, dar și jocuri, cărți, mere și apă proaspătă. Fiecare persoană care intră în mini-salină va trebui să poarte protecții de pantofi, ca la spital, pentru a se asigura igiena spațiului. Săculeții de pantofi vor fi puși la dispoziție de proprietarii salinei. 

O sesiune de salinoterapie în salina artificială este la fel de eficientă cât patru ore petrecute într-o salină naturală, datorită concentrației mare de sare și a spațiului redus în care circulă aerul, ne-a mai explicat domnul Loici. 

„Patru ore trebuie să stai într-o salină naturală ca să inhalezi cât inhalezi aici în 45 de minte. Sau o zi întreagă la mare”, a punctat acesta. 

De reținut este și că salinoterapia nu este recomandată persoanelor cu tuberculoză pulmonară, celor care au cancer sau micoze pulmonare, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială sau epilepsie, dar nici femeilor însărcinate, mai spune Loici Pethő. 

Cei interesați sau curioșii pot vizita gratuit mini-salina și pot cere informații suplimentare. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.