ACTUALITATE 5 noiembrie 2013

Se depun cererile pentru ajutorul de căldură

de Monica Vrânceanu | 70 vizualizări

Nimeni nu a solicitat încă ajutor pentru încălzire electrică

Peste 500 de persoane au depus deja la Direcția pentru Asistență Comunitară din Sfântu Gheorghe documentația pentru obținerea ajutorului de încălzire, iar numărul dosarelor crește de la o zi la alta. Șeful Direcției, Tankó Vilmos, a declarat că pentru a primi ajutorul de încălzire pentru luna în curs, cererile pot fi depuse până pe 20 noiembrie inclusiv.

Ceea ce este interesant e faptul că nimeni nu a depus până acum cerere pentru ajutor pe sistemul de încălzire prin curent electric, deși este primul an când legislația a introdus în schema de ajutor și această modalitate de încălzire.

Se pare că la noi nu e prea răspândit sistemul de încălzire prin electricitate, oamenii încălzind fie pe lemne, fie pe gaze. E totuși posibil ca pe viitor să se regândească modalitățile de încălzire, ori poate că unii nu au aflat încă de faptul că au dreptul la aceste ajutoare”, a spus Tankó Vilmos.

Gigacalorie încă ieftină la Întorsura

La Întorsura Buzăului, Centrala termică pe rumeguș a pornit încă din septembrie pentru unele blocuri de locuințe și instituții care au solicitat acest lucru. Apoi, de la începutul lui octombrie, s-a dat drumul la încălzire în tot orașul, iar reprezentanții Centralei spun că deocamdată prețul gigacaloriei rămâne identic cu cel de anul trecut, adică 121 de lei cu TVA. Potrivit autorităților locale întorsurene, dosarele pentru ajutorul de încălzire se pot depune aici până pe 21 noiembrie, însă până acum s-a depus unul singur. Asta poate și pentru că, în condițiile în care prețurile nu au fost mărite încă, încălzirea unui apartament de două camere nu sare de 200 de lei lunar într-o lună de iarnă. Este însă posibil ca pe viitor prețurile să fie modificate, pentru că Centrala pe rumeguş care asigură căldură şi apă caldă pentru blocuri şi instituţiile publice înregistrează pierderi, ca urmare a faptului că prețul rumegușului a crescut în ultima perioadă. Scumpirile ar urma să ridice facturile cu aproximativ 100 de lei pe fiecare apartament.

Ajutorul pentru căldură se va acorda pentru perioada de iarnă, adică 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014, iar cine nu ajunge să depună dosarul până spre sfârșitul lunii, nu va beneficia de ajutor pe luna noiembrie, intrarea în drepturi realizându-se însă pe lunile următoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.