ACTUALITATE 22 mai 2020

Se dă startul lucrărilor din Piața Centrală

de Daniela Luca | 1191 vizualizări

Autoritățile își propun ca zona să capete o formă finală în cursul acestui an

Ordinul de începere a lucrărilor de amenajare în zona din fața Prefecturii și a Consiliului Județean va fi dat în cursul săptămânii viitoare, anunță autoritățile locale. Noua porțiune a Pieței Centrale,  gândită ca o platformă multifuncțională, va fi gata în șase luni, conform planurilor primăriei.

„Am reușit să finalizăm procedura de licitație și procedura de autorizare pentru lucrările de finalizare a zonei din Piața Centrală. Săptămâna viitoare vom emite ordinul de începere și sper că în acest an se vor și finaliza lucrările și vom putea spune că zona din Piața Centrală în sfârșit se va finaliza. Îmi doresc foarte mult ca peste câteva săptămâni să țin o conferință de presă la fața locului, în Piața Centrală, acolo unde se va lucra” , a spus joi, 21 mai, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Acesta a anunțat totodată că în cursul zilei de joi a fost predat amplasamentul la fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe, în locul căruia va fi creat Design Bank - un centru de inovație pentru tinerii din IT și domeniile creative. 

În ceea ce privește terenul din Piața Centrală, în proiect se arată că, odată renovată, zona va face o legătură funcțională și plăcută vizual dintre noile spații pietonale din partea sudică a Pieței Libertății și Pieței Mihai Viteazu, respectiv va efectua articularea dintre alte vecinătăți funcționale situate în Parcul Elisabeta, cum ar fi cele administrative, culturale sau de alimentație publică. 

Pentru a crea un spațiu potrivit pentru montarea patinoarului, va fi realizată o platformă plană la o cotă mai ridicată față de partea sudică a Pieței, specifică același proiect, aprobat în luna iulie a anului trecut. Această amenajare va fi folosită și pentru amplasarea scenei mari cu ocazia unor sărbători sau evenimente.   

De asemenea, pentru a permite accesul auto la instituțiile amintite mai devreme, va fi amenajat un drum de acces care va avea o lățime de trei metri în fața Consiliului Județean. Acesta se va lăți în fața clădirii Prefecturii într-o platformă care va realiza legătura cu strada Gábor Áron.

Acea diferență de nivel existentă va fi pusă în valoare de niște trepte neuniforme de la o margine la alta a zonei vizate, iar pavajul nou va fi realizat din calupuri de piatră de andezit, treptele și elementele urmând să fie efectuate din piatră naturală, se specifică în proiect. 

Durata de realizare a lucrărilor care, conform autorităților, vor începe săptămâna viitoare, este de șase luni, iar valoarea investiției este de 2,7 milioane de lei.

Foto: Observatorul de Covasna şi Proiect de reamenajare a zonei din faţa Consiliului Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.