ACTUALITATE 18 mai 2011

Se caută soluţii pentru scutirea de la impozit a micilor producători

de Monica Vrânceanu | 45 vizualizări
Deputatul UDMR Covasna, Edler Andras Gyorgy, alături de directorul Direcției Finanțelor Generale Publice (DGFP) Covasna, Ambrus Attila, și cel al Direcției Agricole (DA) Covasna, Konczei Csaba, îi îndeamnă pe micii agricultori să caute sprijin la aceste instituții pentru a găsi soluții în privința impozitării veniturilor acestora. Edler Andras Gyorgy a declarat că pentru sprijinirea mediului de afaceri covăsnean se încearcă identificarea unor soluții

Deputatul UDMR Covasna, Edler Andras Gyorgy, alături de directorul Direcției Finanțelor Generale Publice (DGFP) Covasna, Ambrus Attila, și cel al Direcției Agricole (DA) Covasna, Konczei Csaba, îi îndeamnă pe micii agricultori să caute sprijin la aceste instituții pentru a găsi soluții în privința impozitării veniturilor acestora.

Edler Andras Gyorgy a declarat că pentru sprijinirea mediului de afaceri covăsnean se încearcă identificarea unor soluții, astfel încât micii producători să nu mai plătească impozite pe venit. Potrivit deputatului, acest lucru este posibil tocmai prin prevederile Codului Fiscal referitoare la impozitarea activităților agricole. Deputatul UDMR a explicat că foarte mulți agricultori și-au deschis PFA-uri pentru a putea accesa fonduri, însă apoi s-au trezit că trebuie să plătească și impozite, drept pentru care deschiderea PFA-ului s-a dovedit mai degrabă o bătaie de cap decât vreun mare câștig. Astfel, Edler Andras Gyorgy a arătat că, în următoarea perioadă, alături de conducerile DGFP și DA Covasna se vor căuta soluții pentru ca micii agricultori să nu mai plătească aceste impozite.

 

Legea zilierilor, benefică mai ales marilor producători

Deputatul UDMR, inițiator al Legii zilierilor inclusă în noul Cod al Muncii, a declarat că această lege, chiar dacă a fost îndelung discutată, vine în sprijinul producătorilor mari, care anual angajează forță de muncă zilieră de ordinul zecilor sau chiar sutelor.

”Zilierul este în primul rând un muncitor necalificat, dar prin această lege îi sunt și lui protejate drepturile, chiar dacă i se reține un impozit de 16%. Domeniile în care pot fi angajați zilierii sunt agricultura, pescuitul, domeniul silvic - cu excepția exploatărilor forestiere, industria spectacolelor – producții audio-video sau de teatru – cu figuranți și altele. Este bine și pentru oamenii aceștia să existe o lege care să reglementeze condițiile și banii pe care muncesc și toate riscurile au fost eliminate prin prevederi clare referitoare la numărul de zile maxim care poate fi lucrat pentru același angajator sau sumele cu care poate fi plătit un zilier”, a mai spus Edler Andras Gyorgy.

În aceeași idee, directorul DA Covasna, Konczei Csaba, a declarat că angajarea zilierilor se justifică cel mai bine în cazul producătorilor mari, care în sezon sunt nevoiți să angajeze mai multă forță de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.