ACTUALITATE 29 ianuarie 2012

Scutiri de impozite pentru cetăţenii care îşi reabilitează termic locuinţele şi refac faţadele

de Agerpres | 51 vizualizări

Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe care îşi reabilitează termic locuinţele ori refac faţadele acestora pe propria lor cheltuială vor primiri scutiri la plata impozitelor către bugetul local.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, cetăţenii care vor investi în reabilitarea termică a locuinţelor vor putea beneficia timp de 7 ani de o scutire de 100% la plata impozitelor pe clădiri, iar cei care vor reface faţadele imobilelor pe banii lor vor avea o perioadă de graţie de cinci ani.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că această facilitate se acordă atât cetăţenilor care locuiesc la case, cât şi în blocuri, însă aceştia din urmă nu vor putea face lucrările în mod individual, doar pe „pătrăţelul” aferent locuinţelor personale, ci vor trebui să le realizeze integral, pe toată faţada, împreună cu ceilalţi locatari. Pentru aceste lucrări vor trebui să solicite autorizaţie de construcţie şi certificat energetic.

Antal Arpad a mai spus că Primăria intenţionează să continue şi în acest an programul de reabilitare termică a blocurilor, în funcţie de banii ce vor fi alocaţi de Guvern.

Reabilitarea termică a blocurilor reprezintă una dintre priorităţile locuitorilor municipiului, fapt rezultat în urma unui sondaj realizat recent pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe. Cetăţenii au fost chemaţi să aleagă din peste zece domenii pe cele pe care le consideră prioritare pentru acest an, iar majoritatea au răspuns: crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii şi a turismului şi continuarea programului de construcţii şi reabilitare termică a locuinţelor. La polul opus s-au situat transportul şi ordinea publică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.