ACTUALITATE 18 iunie 2015

Scrisoare către Antena 3

de Dumitru Manolăchescu | 391 vizualizări

Colegii mei de la „Observatorul de Covasna” au primit o rugăminte frumos formulată de la „Antena 3”. Nu ştiu cât i-a onorat pe ei scrisorica d-nei producător la televiziunea sus-amintită, dar eu n-aş fi amintit episodul dacă nu mi-ar fi fost pomenit numele. Iată despre ce-i vorba: „Numele meu e ... şi sunt producător la Antena 3, la emisiunea Secvenţial cu Adrian Ursu. Pentru emisiunea de duminica aceasta documentez un eveniment petrecut în Sf. Gheorghe în 1984, mai precis moartea unui copil de 12 ani după ce a detonat un pachet cu exploziv artizanal amplasat pe statuia lui Mihai Viteazul din centrul oraşului. Am găsit articolul „Bombe şi vorbe cu balauri şi statui” scris de Dumitru Manolăchescu şi am fi vrut să luăm legătura cu domnia sa (...) pentru a-l ruga personal dacă doreşte să intervină în emisiunea de duminică. Cu prietenie...”.

Ce să-i spun eu acestei doamne producător la Antena 3?! Cititorii Observatorului de Covasna ştiu cât de mult m-ar onora o relaţie, fie şi o nevinovată colaborare, cu Adrian Ursu şi ceilalţi mogulaşi de la Antena 3. Se sparie gândul, se cutremură adâncul, se clatină corola de lumini doar la evocarea unor asemenea relaţii amicale cu monştrii sacri ai celei mai iubite, proslăvite şi ratinguite televiziuni private româneşti. Cum să nu te bucuri când te bagă-n seamă alde Badea, Gâdea, Ciuvică, Ursu, Grecu şi-alte nume ilustre?! Şi totuşi, d-nă producător, mă voi abţine să fac un gest care m-ar compromite definitiv în ochii cititorilor mei şi care m-ar face şi pe mine să mă-ntreb dacă nu cumva m-am prostit la bătrâneţe. Ce să caut eu la Antena 3?! Să-i explic d-lui Adrian Ursu ce înseamnă să fii român şi ce-i aia să fii maghiar în Covasna?! La ce bun?! Oricum n-ar înţelege nimic, aşa cum nu înţeleg nici alţii care se tot chinuie să ne apere de furia extremiştilor maghiari şi să ne ocrotească de Cel Rău - acum şi pururea şi-n vecii vecilor, Amin!

Nu, stimată doamnă, n-am nici o treabă cu Antena 3. V-o spun încercând să-mi potolesc porniri războinice fireşti la adresa unei televiziuni care aduce mari deservicii ideii de presă. De fapt, mi-am scos Antena 3 din programele pe care le-aş putea accesa la televizorul la care mă uit. Vă spun asta ca să înţelegeţi ce eforturi fac să fiu politicos şi calm cu cineva care reprezintă Antena 3. Ca să înţelegeţi, de fapt, de ce nu-mi pot permite să intervin în emisiunea de duminică a d-lui Ursu.

Vă doresc succes în activitate şi numai bine.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, 20 iunie 2015
Nu e un articol "in lipsa de alte subiecte"... e un raspuns la o cerere venita de la Antena3 :) C-asa e frumos, sa raspunzi unei cereri de genul asta :)
Gigi, 20 iunie 2015
Cred ca Domnul Manolachescu a scris acest articol in lipsa de alt subiect. Are perfecta dreptate si-l respect pentru aceasta pozitie, dar Domnul Manolachescu pentru noi covasnenii este un fel de CTP, citeste integral
Flavius Maxim, 19 iunie 2015
Foarte, foarte frumos! Jos palaria. Ai respectul meu, BRAVO!
Carmen, 19 iunie 2015
Pentru ca aveti coloana vertebrala, va respect!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.