ACTUALITATE 26 februarie 2020

(Update) Încă o școală suspendă parțial cursurile din cauza virozelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 2164 vizualizări

La Școala Gimnazială „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe, din cauza absențelor ridicate la clasele 0-A, V-B, VII-B și la grupa mare din Grădinița cu Program Prelungit „Napsugár” se suspendă cursurile pentru joi și vineri, 27 și 28 februarie a.c., anunță Prefectura și IȘJ Covasna. Decizia a fost luată pe fondul înmulțirii virozelor respiratorii. 

În cazul Școlii Gimnaziale „Ady Endre”, absenteismul școlar a depășit 20% din efectivul care frecventează regulat unitatea de învățământ, arată IȘJ într-un comunicat de presă.  

Astfel, se suspendă activitatea la clasa pregătitoare A (secție română), clasa a V-a B și a VII-a B (secție maghiară), precum și la grupa mare de la Grădinița cu Program Prelungit „Napsugár” Sfântu Gheorghe, care aparține școlii gimnaziale”, mai informează Inspectoratul. 

Ca și în alte cazuri similare, autoritățile au dispus o serie de măsuri pentru igienizarea spațiilor de învățământ. 

În scopul prevenirii răspândirii virozelor respiratorii s-a recomandat de către Direcția de Sănătate Publică Covasna, ca sălile de curs să fie dezinfectate, bine aerisite, precum și efectuarea triajului zilnic în unitățile monitorizate”, transmite Prefectura printr-un comunicat de presă. 

La sfârşitul lunii ianuarie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, pentru câteva zile. Ulterior, săptămâna trecută s-a aplicat aceeași măsură și la Colegiului Național „Székely Mikó”. Și Liceul De Arte „Plugor Sándor” sau alte școli din reședință sau restul județului, ca de exemplu, Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, Școala Gimnazială „Váradi József”, Școala Gimnazială „Fejér Ákos” din Micfalău sau Școala Gimnazială „Bod Péter” din Cernat au aplicat aceleași măsuri în ultima perioadă pentru a limita răspândirea virozelor. 

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile arată că în săptămâna 10.02.2020 – 16.02.2020 (S 07/2020), „activitatea gripală a avut un trend ușor descrescător, menținându-se însă în continuare la o intensitate înaltă și cu o extindere națională. Au fost raportate la nivel național 6601 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, în scădere față de cele raportate în săptămâna precedentă (7577), dar de peste 4 ori mai multe comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent S 07/2019 (1534 cazuri)”. 

Sursă foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.