ACTUALITATE 25 august 2016

Şcoala Naţională de Democraţie îşi deschide porţile în judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 922 vizualizări

Circa 80 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani participă, în perioada 27 august – 2 septembrie, la a V-a ediţie a Şcolii Naţionale de Democraţie, desfăşurată la Centrul de Agrement de la Pădureni, din judeţul Covasna. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc duminică, 28 august, de la ora 14, în prezenţa decanului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Cristian Pârvulescu, a conducerii Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Covasna şi a autorităţilor cu responsabilităţi pe probleme de tineret din judeţ.

Tema evenimentului din acest an este „Cetățenie activă – principiile și valorile democratice”.

„Tema Şcolii Naţionale de Democraţie este una extrem de actuală: vorbim depre migranţi, migraţie şi refugiaţi. Credem că este o temă de actualitate. Pe lângă multiculturalitate, suntem într-o zonă în care trebuie să înţelegem că trebuie să fim pregătiţi pentru asemenea provocări, cu care chiar Europa se confruntă. De aceea am încercat să facem un prim pas în abordarea acestei problematici. (...) Vreau să vă spun un lucru care ne-a mobilizat şi mai tare să continuăm acest proiect. Noi am avut o linie deschisă pentru 75 de participanţi şi au aplicat undeva la 260 de tineri. Dorinţa de participare s-a dovedit a fi mare”, ne-a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, consilierul de tineret al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna, Cătălin Lazăr.

Organizatorii evenimentului sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Covasna și Asociația Pro Democrația (APD) în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Forumul Tinerilor din România (FTR), cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.