ACTUALITATE 8 decembrie 2015

Școala din Dalnic, reabilitată pentru prima oară în 130 de ani

de Sever Ioan Miu | 181 vizualizări

Școala gimnazială Darkó Jenő din Dalnic a fost reabilitată complet, fiind o lucrare realizată preponderent din bugetul local. „Şcoala a fost construită în 1885 și până în clipa de față au fost făcute mici reparații, dar niciodata nu a fost reabilitată total. Acum am reabilitat tot, de la pivniță până la acoperiș, ne-a declarat primarul comunei, Bartók Ede-Otto.

Costul reabilitării este de 401.000 de lei, iar cea mai mare parte din sumă provine din bugetul local. Consiliul Județean Covasna a contribuit cu 75.000 lei, printr-un proiect de reabilitare a școlilor din județ. Interiorul a fost reabilitat în timpul verii, în timp ce la exterior s-a lucrat din toamnă, când a început școala. Inaugurarea oficială a școlii restaurate va avea loc pe 18 decembrie, de la ora 16.

Tot toamna aceasta au fost dat în folosință un vestiar nou-nouț, pentru echipa de fotbal locală, Dozsa Dalnic. Vestiarul a fost realizat printr-un proiect european, valoarea lucrărilor fiind de 50.000 de euro.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Szabű József, 17 decembrie 2015
A honalapítás ezredik évfordulójának megörökitésére a magyar állam 400 új népiskolát építetett.Ezek közé tartozik a mi iskolánk is,amelyet 1895-ben adtak át és nem 1885-ben.Az citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.