ACTUALITATE 20 septembrie 2009

Şcoala de Toamnă „Seri Albastre”, încheiată cu un spectacol de gală

de Covasna Media | 926 vizualizări
[singlepic=339,400,200,,left]Peste 200 de persoane au luat parte, vineri seară, la Gala Şcolii de Toamnă „Seri Albastre“ de la Arcuş, oferită de cei 17 tineri talentaţi care săptămâna trecută au participat la cursurile susţinute de soprana Felicia Filip, de directorul Operei din Braşov, regizorul Cristian Mihăilescu, şi de solistul concertist, profesorul universitar Miltiade Nenoiu. Spectacolul de gală al Şcolii a impus o prezentare inedită de interpretări vocale şi

Peste 200 de persoane au luat parte, vineri seară, la Gala Şcolii de Toamnă „Seri Albastre“ de la Arcuş, oferită de cei 17 tineri talentaţi care săptămâna trecută au participat la cursurile susţinute de soprana Felicia Filip, de directorul Operei din Braşov, regizorul Cristian Mihăilescu, şi de solistul concertist, profesorul universitar Miltiade Nenoiu.

Spectacolul de gală al Şcolii a impus o prezentare inedită de interpretări vocale şi instrumentale ale tinerilor selectaţi pentru a lua parte la cursuri. Scena Galei a fost Castelul de la Arcuş, capela acestuia precum şi fermecătoarele sale îmrejurimi, inclusiv lacul. Spectatorii veniţi la Gala Şcolii de Toamnă au asistat la spectacol urmărindu-i pe artişti în curtea Castelului şi interiorul acestuia. Dincolo de muzica de calitate pe care a oferit-o spectacolul final al Şcolii, acesta le-a dat celor prezenţi ocazia de a vizita grădinile şi cele mai ascunse alei ale Castelului de la Arcuş. În cadru de toamnă şi însoţiţi de tineri în costume de epocă, cei prezenţi au putut, pentru aproape o oră şi jumătate, să retrăiască atmosfera după-amiezelor din trecutul nobilimii.

Cursurile primei ediţii a Şcolii de Toamnă „Seri Albastre“ s-au desfăşurat, pe parcursul întregii săptămâni trecute, la Centrul de Cultură Arcuş, unde 17 tineri talentaţi din toata ţara, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, au studiat şi exersat în domeniul canto şi al muzicii de cameră, alături de Felicia Filip, Cristian Mihăilescu şi Miltiade Nenoiu.

Şcoala de Toamnă „Seri Albastre“ a fost organizată de Asociaţia de Tineret Ecou din Sfântu Gheorghe şi Centrul de Cultură Arcuş, iar coordonatorii acesteia au fost profesoara Liliana Grosar şi Emil Panteli mon, iniţiatorii proiectului „Seri Albastre“.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.