ACTUALITATE 11 octombrie 2016

Şcoala de biciclete caută voluntari pentru amenajarea poligonului

de Iulia Drăghici - Taraș | 284 vizualizări

Iniţiativa asociației „Turul Madar” din Sfântu Gheorghe de a înfiinţa o şcoală de biciclete unde copiii şi tinerii să înveţe să circule pe bicicletă în siguranţă va deveni realitate cu ajutorul voluntarilor.

„Primul pas al proiectului este curățarea terenului de sport aflat în spatele Casei de Asigurări de Sănătate. Acțiunea va avea loc în data de 14 octombrie 2016, de la ora 15:00. Pentru voluntari, asociația asigură uneltele necesare, apă și sandvișuri. Proiectul face parte din inițiativelor tinerilor din cadrul programului YEP”, arată coordonatorii programului într-un comunicat de presă.

Înscrierile voluntarilor se fac prin intermediul platformei de voluntariat www.platz.ro, până joi, 13 octombrie.

În iunie, membrii asociației „Turul Madar” ne ofereau primele detalii despre Şcoala de biciclete, explicând în acelaşi timp că scopul proiectului nu este doar acela de a educa bicicliştii, ci şi de a determina oamenii să renunţe la mersul cu maşina în favoarea bicicletei. „O să avem un poligon cu diverse semne de circulaţie, în care vom putea explica foarte clar ce trebuie să facă biciclistul în anumite situaţii. Acesta trebuie să ştie şi să înţeleagă faptul că atunci când iese pe un drum public trebuie să respecte exact aceleaşi reguli ca şi şoferii de autoturisme”, explică preşedintele asociaţiei, Furus Levente.

Proiectul este finanțat prin Fondul de Inovare Civică (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile - FDSC, Romanian - American Foundation, Trust for Civil Society in Central And Eastern Europe, Raiffeisen Bank) și Consiliul Județean Covasna. Proiectul este susţinut şi de Tega SA, Gospodăria Comunală, Proiect Covasna SA, Primăria Sfântu Gheorghe, Asociaţia Clubul Sportiv Székelyek a a Magasban, Asociația Sepsi Bike.

 

 

Teme articol: scoala bicicleta poligon
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.