ACTUALITATE 24 martie 2013

Schimbări la Târguri și mașinării de Zilele Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 145 vizualizări

Organizatorii ediției 2013 a Zilelor Sfântu Gheorge au anunțat modificări în structura originală a Târgului Industrial, astfel că acesta va fi mutat de pe strada Grof Mikó Imre pe strada Libertății, în locul acestuia urmând să fie amplasate jocurile distractive și mini-parcurile pentru copii. Organizatorii au motivat rocada prin faptul că strada Grof Mikó Imre este foarte circulată și după ora 20, când comercianții închid târgul și că mizeria lăsată de aceștia deranjează publicul care se plimbă între scene și concerte.

Responsabilul cu Târgul Industrial și cel Meșteșugăresc, administratorul public Czimbálmos Kozma Csaba, a declarat că cele două târguri se vor afla astfel unul în continuarea celuilalt dar în primul rând strada principală din centru nu va mai fi plină de mizerie. Potrivit lui Czimbálmos, nu este posibilă renunțarea la Târgul Industrial din cauză că acesta aduce cele mai mari venituri la bugetul Zilelor, care nu ar putea exista practic în cazul închiderii Târgului. Oficialitățile orașului și-au exprimat însă de multe ori dezacordul față de acest Târg, care promovează produsele ieftine și kitschoase.

Se renunţă la Ciocan

Czimbálmos a mai anunțat că, din acest an, vor dispărea mașinăriile uriașe de distracție gen Ciocan, Primăria nemaidorind să încheie contracte cu ofertanții de asemenea distracții.

„În primul rând că sunt uriașe, fac multă gălăgie, împiedică circulația. În al doilea rând, chiar dacă nu s-a întâmplat niciodată nimic, nu avem încredere totală în aceste mașinării în ceea ce privește siguranța pe care o oferă”, a spus administratorul public.

Potrivit acestuia, este foarte posibil ca de mașinării să nu scăpăm, deoarece și în anii trecuți parcarea din fața fostului Hotel Bodoc a fost închiriată proprietarilor acestora; fiind vorba despre o parcare privată, aparținând Hotelului, Primăria nu poate interveni în niciun fel.

Pentru copii vor fi premise trenulețele, globurile uriașe transparente, saltelele elastice, caruselele de dimensiuni medii și alte astfel de mașinării, mai vechi sau mai moderne, dar care nu sunt uriașe și nu înspăimântă sau crează panică. Există însă și o parte mai puțin bună a acestei decizii, în sensul în care taxa de chirie percepută celor care vor să vină cu mașinăriile pentru copii va crește de la 50 de lei/zi/mp la 70 de lei/zi/mp.

În acest an, organizatorii vor încerca să creeze și un stand special pentru vânzătorii de cărți.

„Vom încerca să găsim câteva locuri pentru vânzarea de cărți, astfel că cei care comercializează literatură de specialitate sau beletristică să nu își mai pună cărțile între chiloți turcești și prosoape chinezești. În același timp, vom încerca să fixăm o taxare preferențială pentru comercianții cu cărți, căci vorbim de cultură, totuși”, a mai spus Czimbálmos, arătând că sunt deja destule edituri din țară care sunt interesate să vină cu vânzare de cărți la Zilele Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.