ACTUALITATE 13 august 2014

Scandalul câinilor de la Belin continuă

de Székely Emőke | 121 vizualizări

În toamna anului trecut vă relatam despre un caz din Belin, unde o femeie adăpostește aproape 40 de câini, iar vecinii dar și Primăria sunt revoltați. Pe atunci singura soluție părea adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care aleșii să reglementeze câți câini poate ține cineva în gospodărie. Hotărârea a fost adoptată în primăvara acestui an, însă problema a rămas aceeași.

Oameni revoltați

Viceprimarul comunei Belin, Rudolf Béla, a spus că anul trecut s-au trezit peste noapte cu 40 de câini cazați în casa Nicoletei Adam, o femeie din Brașov care a adunat câinii și i-a adus la Belin. „Vecinii au fost și sunt foarte revoltați, avem nenumărate plângeri din partea lor, se plâng de zgomot și de mirosul neplăcut care acum vara este insuportabil. În vecini stau copii mici, bătrâni, eu am fost chemat de mai multe ori noaptea să merg și să ascult lătratul câinilor. Eu am chemat-o în mai multe rânduri pe doamna Nicoleta Adam să vină să discutăm problema, dar aceasta nu a primit niciodată scrisoarea noastră” – a declarat viceprimarul. Consiliul Local Belin a adoptat o hotărâre prin care stabilește numărul maxim de câini care pot fi ținuți în spațiul intravilan, acesta fiind de 5. Viceprimarul spune că proprietara câinilor nu vrea să recunoască această hotărâre, așadar bat pasul pe loc.

Aproape 40 de câini

Nicoleta Adam a adunat în jur de 40 de câini pe care i-a dus în curtea unei case din Belin, pe care a cumpărat-o. Aceasta ne-a spus că a facilitat accesul autorităților pe proprietatea ei pentru a le demonstra că animalele sunt bine îngrijite. „Momentan sunt 38 de câini, din punctul meu de vedere au toate condițiile: apă, hrană, spațiu. Problema e că se dorește mutarea lor de acolo din cauza anumitului disconfort care se creează pentru vecini, dar din păcate sprijin din partea Primăriei nu am primit niciodată. L-aș fi luat de consecință ca atare, dacă ne-ar fi oferit un minim de sprijin, cu siguranță lucrurile ar fi alta. Le-am solicitat în scris, verbal de nenumărate ori” – a declarat femeia. Aceasta a menționat că este indignată de faptul că i s-a spus de mai multe ori să vină în Belin pentru că s-a găsit soluție, dar când a ajuns la Primărie, și-a dat seama că a fost o bătaie de joc. În legătură cu această problemă viceprimarul a spus că într-adevăr au vrut să îi ofere un spațiu, dar pentru că femeia nu a venit atunci când au chemat-o, spațiul a fost ocupat. Câinii provin din abandon, de pe stradă, loviți de mașină sau aruncați. „Ce va urma, nu știu, dar sper să se termine cât de curând. Cu siguranță nu voi lăsa câinii niciodată” – a spus Nicoleta Adam.

Soluția se lasă așteptată

Nicoleta Adam ne-a spus că nu știe ce finalitate va avea acest caz, în timp ce viceprimarul Rudolf Béla este de părere că nu vede ce rezolvare ar putea găsi în afară de instanță. Astfel, Primăria Belin o va da în judecată pe Nicoleta Adam, dar asta înseamnă că liniștea vecinilor se va lăsa așteptată. Rudolf Béla spune că procesul va ține cel puțin doi ani, așadar va mai trece multă vreme până când localnicii din Belin vor avea parte de liniște. Asta în cazul în care administrația publică va avea câștig de cauză.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.