ACTUALITATE 4 iunie 2021

Șase comune din județ, pe lista cu mini-maratoane de vaccinare anti-COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1134 vizualizări

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna va organiza o campanie cu mini-maratoane de vaccinare în zonele rurale din județ unde se înregistrează cele mai mici rate de vaccinare împotriva noului coronavirus. Acțiunile vor fi organizate în parteneriat cu primăriile, care vor avea misiunea să informeze populația de posibilitatea de vaccinare precum și, acolo unde este cazul, să asigure transportul persoanelor din sate aparținătoare. 

Programul stabilit pentru perioada următoare în cadrul campaniei numită „Mai aproape pentru vaccinare” este: 

  • Sâmbătă, 05.06.2021, începând cu ora 10:00 – TURIA;
  • Luni, 07.06.2021, începând cu ora 16:00 – BELIN; 
  • Marți, 08.06.2021, începând cu ora 16:00 – BOROȘNEU MARE;
  • Marți, 08.06.2021, începând cu ora 16:00 – VÂRGHIȘ;
  • Miercuri, 09.06.2021, începând cu ora 16:00 – AITA MARE;
  • Joi, 10.06.2021, începând cu ora 16:00 – DALNIC. 

Am renunțat să mergem după solicitări, că nu ajungeam nicăieri. În schimb, am vorbit cu primăriile și am stabilit un program pe întreaga săptămână viitoare. Vom merge după-masă, de la 16:00, până la 20:00. (...) Am vorbit cu primarii și dacă sunt persoane doritoare, să ne ajute cu transportul și din satele aparținătoare către centrul comunei. (...) Dacă e cazul, vom organiza mai multe ediții. Important e să vină lumea”, ne-a declarat directorul DSP Covasna, Ágoston László. 

Acesta ne-a precizat totodată că prioritate au localitățile cu cele mai mici rate de vaccinare anti-COVID și că în funcție de acest aspect, la care se adaugă și lipsa medicilor de familie înscriși în campania de vaccinare, se face programul campaniei. 

DSP mai transmite și că echipele de vaccinare vor fi prezente în comunele din județ și pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le răspunde la întrebările legate de vaccinarea împotriva COVID-19, respectiv pentru a le explica efectul de protecție al vaccinului. 

Cei interesați vor putea beneficia de vaccinare cu Pfizer sau Johnson & Johnson. 

Vaccinarea este gratuită, nu este necesară programare prealabilă, dar totuși am aprecia dacă doritorii ar informa primăria ca să putem aprecia necesarul de doze de vaccin cu care ne deplasăm în localitatea respectivă”, mai transmite DSP Covasna. 

În curs de organizare sunt și alte campanii, în Poian, Mereni, Sânzieni, Cernat, Brețcu, Ojdula, Lemnia. În cele din urmă, demersul va ajunge în toate colțurile județului, dar autoritățile transmit că cei care vor să se vaccineze între timp pot să apeleze la centrele de vaccinare din oraşe sau la medicii de familie înscriși în program. 

Campania mobilă de vaccinare anti-COVID a debutat la sfârșitul lunii mai la Micfalău. Atunci, aproape 60 de persoane au fost imunizate împotriva noului coronavirus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.