ACTUALITATE 24 februarie 2015

Şapte elevi din Sfântu Gheorghe vor participa la Concursul Naţional de Studii „Şanse Egale”

de Mirela Cara | 153 vizualizări

La Liceul de Artă din Târgu Mureş se va desfăşura vineri Concursul Naţional de Studii pentru pian şi vioară „Şanse Egale”, la care vor participa elevi de la liceele de artă din întreaga ţară.

La competiţie vor merge şi şapte elevi ai Liceului de Artă „Plugor Sándor“ din Sfântu Gheorghe: Babos Kata, Lázár Robert, Novăcescu Alessia, Pakaucs Sonia, Grosos Anja (toţi clasa I), Sinka Noemi (clasa a VI- a) şi Tórok Ákos (clasa a VII-a).

„Şanse Egale” este un concurs de studii, care are şi un element de noutate ce constă în faptul că un studiu se va cânta din spatele cortinei, astfel încât membrii juriului vor decide doar asupra a ceea ce vor auzi, fără să poată vedea candidaţii. „Juriul nu vede copilul ci doar aude ceea ce cântă. Va fi destul de interesant şi pentru mine. Este prima oară când văd aşa ceva. Va fi foarte greu de selectat cine a cântat cel mai bine. Şi copiii au emoţii din cauza aceasta – a declarat Monica Opra, una dintre profesoarele care îi va însoţi pe copii la Târgu Mureş.

Restul repertoriului va fi cu public. La sfârşitul competiţiei se vor acorda premii care, de regulă, constau într-o diplomă şi sume mici de bani prin care copiii sunt recompensaţi pentru eforturile pe care le depun. „Eu niciodată n-am sperat la marele premiu. Marele premiu de obicei se dă undeva după clasa a VI-a, iar eu merg cu o fetiţă de clasa I. Dar, când mergem, luăm premii – a mai spus Monica Opra, care a precizat că elevii care s-au înscris în competiţie fac audiţii de două săptămâni şi sunt conştienţi că trebuie să muncească, să fie cât mai buni posibil, şi că îşi doresc să se întoarcă acasă cu premii importante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.