ACTUALITATE 30 decembrie 2020

Șapte câștigători ai Bursei Sfântu Gheorghe au obținut câte 3.000 de lei

de Daniela Luca | 2368 vizualizări

Elevii au fost premiați de autoritățile locale

În premieră, șapte și nu cinci elevi excelenți din clasele a XII-a au primit câte o bursă de excelență în valoare de 3.000 de lei, după ce autoritățile locale au decis că începând cu acest an, se vor califica toți candidații care obțin un punctaj mai mare de 100. Astfel, premierea a avut loc miercuri, 30 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Elevii care au reușit să obțină anul acesta un punctaj peste 100 și să câștige bursa de excelență sunt: Kovács Petra, Kotró-Kosztándi Anna, Simon-Zsók Anett, Boga Zsombor, Csiszér Csaná, Vitus Szabolcs, elevi de la Colegiului Național „Székely Mikó” din reședința de județ și Mara-Florina Negoiță de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

Bursierii, însoțiți de părinți, au primit premiul binemeritat, câte o diplomă și câte un buchet de flori din partea autorităților locale.

„Le mulțumesc elevilor, părinților acestora, profesorilor care i-au pregătit. Cu toții suntem foarte mândri de acești șapte elevi și avem încredere că și în anii viitori, în deceniile viitoare, vor contribui cu ale lor cunoștințe la prosperitatea orașului nostru”, a spus miercuri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, primarul Antal Árpád.

Una dintre premiante, Mara-Florina Negoiță, ne-a spus că experiența trăită la festivitatea de miercuri a fost un moment emoționant, de care își va aminti cu drag mult timp de acum înainte.

„Pentru mine, obținerea bursei de performanță oferită de primăria Sfântu Gheorghe a însemnat nu doar o răsplătire a eforturilor depuse în anii de liceu, ci și o încurajare de a continua parcursul început, prin participarea la cât mai multe proiecte și activități. Când am aflat că numărul de premii a fost suplimentat, astfel încât și eu urma să fiu premiată, am fost plăcut surprinsă și foarte fericită. Recunosc, încă nu am plănuit cum voi folosi premiul obținut, însă, probabil că banii îmi vor servi la școala de șoferi sau, în timpul facultății, în anii ce urmează”, ne-a spus Mara-Florina Negoiță.

Anul acesta, 15 elevi au depus dosare pentru a beneficia de una dintre cele cinci burse în valoare de 3.000 de lei fiecare, oferite de municipalitate. Inițial, pe lista câștigătorilor erau trecuți cinci elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó”. Însă, după un val de discuții apărut în spațiul public din reședința de județ odată cu afișarea rezultatelor la Bursele Sfântu Gheorghe, municipalitatea a decis că începând cu acest an toți elevii care obțin un punctaj mai mare de 100 să fie premiați.  

Primele șapte punctaje la dosarele înregistrate anul acesta au între 161, 86 de puncte și 100, 88 de puncte.

Anul trecut, nouă elevi și-au depus dosarele. Câștigătorii au fost Miklós Csenge, Roth Apor, Csutak Dávid și Vargyas Szilamér - elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” și Balló Ignác-Norbert - elev al Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.