ACTUALITATE 30 decembrie 2019

Câștigătorii Bursei Sfântu Gheorghe au obținut câte 3.000 de lei

de Daniela Luca | 3854 vizualizări

Cei cinci elevi au fost premiați de autoritățile locale

Cei mai sârguincioși elevi din anii terminali au fost premiați și în acest an de Primăria Sfântu Gheorghe. Aceștia au obținut o bursă de excelență în valoare de 3.000 de lei. Astfel, premierea a avut loc luni, 30 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Premianții care au reușit să obțină rezultate deosebite la învățătură sunt elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” și ai Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din reședința de județ.

La fel ca anul trecut, în 2019 doar nouă elevi au depus dosare pentru a beneficia de una dintre cele cinci burse în valoare de 3.000 de lei fiecare, oferite de municipalitate.

Printre candidați s-au numărat elevi ai Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, ai Colegiului Național „Székely Mikó” și ai Colegiului Național „Mihai Viteazul”.

Cei care au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a câștiga bursa de excelență sunt: Miklós Csenge, Roth Apor, Csutak Dávid și Vargyas Szilamér - elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” și Balló Ignác-Norbert - elev al Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”.

Așadar, alături de rezultatele excelente la învățătură și participarea la olimpiade, respectiv rezultatele obținute, s-au luat în calcul și abilitățile de organizare ale elevilor și colaborarea acestora cu organizații nonguvernamentale sau consilii ale elevilor.

 „Mă simt foarte onorată și mă bucur că și Consiliul Local îmi apreciază munca. Chiar am lucrat foarte mult, atât la concursurile de matematică, cât și în școală în general. Cred că este o festivitate frumoasă de încheiere a anului. Pe viitor mi-aș dori să fiu matematician. O să învăț la Budapesta, iar apoi mă voi întoarce acasă”, ne-a spus eleva care a reușit să obțină cel mai mare punctaj în acest an, Miklós Csenge.

În aplauzele celor prezenți la ședința Consiliului Local, elevii bursieri, însoțiți de profesori și părinți, au primit premiul binemeritat, câte o diplomă și câte un buchet de flori din partea autorităților locale.

Programul Burselor de Excelență a fost inițiat în 2010, iar până acum 50 de elevi aflați în clasele terminale ale liceului au beneficiat de sume în bani menite să le asigure un start pentru viitorul imediat. Bursele sunt astfel o modalitate de sprijinire și recompensare a tinerilor excelenți din Sfântu Gheorghe.

Absolvenții Colegiului Național „Székely Mikó” -  Kozsokár Hanna, Man Rebeka, Teleki Réka, Bodor Éva-Andrea și Varga Adolf, sunt câștigătorii de anul trecut ai Bursei Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Levente Vargyasi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.