ACTUALITATE 11 iunie 2020

Săptămâna viitoare începe construirea noii Urgențe la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 930 vizualizări

Reorganizarea pentru redeschidere continuă; planul ca Policlinica să fie repornită integral din 15 iunie este încă valabil 

Noua clădire, modulară, pentru Urgențe, ar trebui să fie ridicată în curtea Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe începând cu data de 20 iunie, iar asamblarea va dura maximum o săptămână, a spus miercuri, într-o videoconferință de presă, managerul unității spitalicești, András-Nagy Róbert. Cele două noi cazuri de COVID-19 depistate la Târgu Secuiesc nu încurcă planurile de a redeschide, în iulie, întreg spitalul, a mai spus managerul. 

Au fost făcute măsurătorile topografice pentru a stabili locația exactă, (...) deci mergem mai departe. (...) Reorganizările sunt și astăzi în curs de desfășurare, mutările secțiilor înapoi în locațiile pe care le-am identificat pentru perioada următoare în vederea respectării normativelor. La întrebarea „de ce durează atât?” trebuie să spun că sunt multe normative și multe constrângeri legislative care trebuie respectate. Exemplul cel mai elocvent este păstrarea distanțării sociale în cadrul saloanelor. Motiv pentru care multe reorganizări trebuie făcute ținând cont de această limitare în spațiu. Trebuie să reorganizăm integral activitatea, trebuie să reorganizăm circuitul pacienților în interiorul spitalului, pentru a face față celor trei circuite, COVID, non-COVID și suspect COVID. (...) O parte din secții urmează să își înceapă activitatea la începutul săptămânii acesteia în noile locații, pentru că trebuie să ne „punem pe picioare” cât mai repede în ceea ce privește reluarea asistenței medicale integral”, a declarat managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Internări realizate pe bază de prioritate 

Tot acesta a precizat și că se lucrează la un ghid care să permită realizarea internărilor în funcție de prioritate din cauza noilor circumstanțe în care va trebui să lucreze spitalul. Adică la spital vor ajunge doar cazurile mai grave, iar spitalizarea va fi făcută în timp mai scurt, în vreme ce o parte din monitorizare se va face la domiciliu. 

„Din cauza acestei limitări de spațiu, și chestiunea aceasta este valabilă în toate spitalele, nu numai în cele COVID, internările trebuie făcute foarte atent, foarte chibzuit. În perioada următoare, monitorizarea ulterioară a pacientului trebuie să fie un subiect la care trebuie să găsim soluții în perioada scurtă, imediat următoare, în sensul că durata de spitalizare, în viitorul apropiat va trebui scăzută. (...) Colegii mei lucrează și în momentul de față la stabilirea unor criterii din punct de vedere medical de prioritizare a internărilor. Dacă e să dau aici un exemplu, atunci din punct de vedere chirurgical, neoplazia, suspiciunile tumorale, trebuie să fie o prioritate. Legat de prioritățile acestea, lucrăm la niște criterii care să fie cât mai corecte și fundamentate medical în această privință”, a explicat managerul. 

Din 15 iunie, se deschide toată Policlinica 

Miercuri, managerul a spus din nou că rămâne valabil planul ca începând cu data de 15 iunie să fie deschise și celelalte cabinete ale Policlinicii.   

Ținta următoare este ca începând cu data de 15 întreaga activitate în Ambulatoriul Spitalului să fie reluată”, a subliniat managerul.  

Programările online pentru celelalte cabinete care intră în circuit se vor putea face începând de joi, 11 iunie. 

Vom menține soluția de programare online. Am constatat că a funcționat foarte bine și că a fost ușor și convenabil pentru toată lumea”, a spus managerul. 

Și în eventualitatea în care vor apărea noi cazuri în jurul celor două depistate la spitalul din Târgu Secuiesc, pregătirile pentru redeschiderea Spitalului Județean continuă, a punctat András – Nagy Róbert. 

Consultațiile în cadrul Policlinicii au fost pornite în mai multe cabinete începând cu data de 2 iunie. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.