ACTUALITATE 21 septembrie 2016

Sanitas Covasna strânge semnături pentru o grevă generală

de Iulia Drăghici - Taraș | 895 vizualizări

Federaţia Sanitas a demarat acţiunea de strângere de semnături pentru greva generală care se va declanşa cu termen nelimitat la data de 31 octombrie 2016, dacă revendicările angajaţilor din sănătate nu se rezolvă până atunci, a declarat miercuri, la o conferință de presă, preşedintele sindicatului Sanitas pe judeţul Covasna, Vasile Neagovici.

Ultimele două acte normative prin care s-a încercat eliminarea inechităţilor salariale din sectorul sanitar au creat noi nemulţumiri, iar sindicaliştii propun o grevă generală. „În luna iulie a apărut ordonanţa de urgenţă numărul 20. (...) După publicare, la prima citire a existat acel entuziasm. La a doua citire entuziasmul s-a redus, iar a treia citire a actului normativ a fost, din punctul meu de vedere şi al colegilor, pentru multe categorii o mare dezamăgire. Această ordonanţă trebuia să aducă acelaşi nivel de salarizare pentru toţi colegii noştri din toate unităţile de salarizare. (...) Salariul de bază a crescut, dar nu s-a vorbit şi despre sporurile specifice. (...) După aşa spusa „rezolvare a inechităţilor” există o diferenţă de cel puţin 200 de lei la un asistent medical care lucrează într-o secţie cu un spor specific de 15%, dar sumele cresc mult mai mult pentru salariaţii care lucrează în secţii unde sporurile de condiţii sunt mult mai mari, adică până la 100%”, a explicat preşedintele sindicatului Sanitas pe judeţul Covasna, Vasile Neagovici.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Național Sanitas din România anunţă că „a hotărât următorul program de acţiuni revendicative: începând cu data de 19 septembrie 2016 toate organizaţiile Sanitas vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă; începând cu 20 septembrie a.c., în fiecare zi de marţi vom picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite „Marţea SANITAS”; în data de 12 octombrie a.c. se va desfăşura greva de tip japonez cu purtarea de banderole; în data de 19 octombrie a.c. va avea loc greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00 – 10.00; în data de 31 octombrie se va declanşa greva generală”, arată site-ul www.federatia-sanitas.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.