ACTUALITATE 18 noiembrie 2009

Sanitas Covasna – împotriva concediilor forţate

de Covasna Media | 958 vizualizări
[singlepic=592,250,250,,left]Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna şi-a exprimat ieri împotrivirea faţă de viitoarele măsuri prin care conducerea unităţilor sanitare din judeţ trimit salariaţii în concediu fără plată, sindicaliştii ameninţând cu declanşarea unor ample proteste în cazul în care se ajunge la aceste concedii. Considerentul de la care pleacă conducerea Sanitas Covasna ţine de faptul că

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna şi-a exprimat ieri împotrivirea faţă de viitoarele măsuri prin care conducerea unităţilor sanitare din judeţ trimit salariaţii în concediu fără plată, sindicaliştii ameninţând cu declanşarea unor ample proteste în cazul în care se ajunge la aceste concedii.

Considerentul de la care pleacă conducerea Sanitas Covasna ţine de faptul că, spune preşedintele Vasile Neagovici, luarea unor astfel de măsuri va duce la crearea unui haos total şi la blocarea sistemului sanitar, cu prejudicii grave pentru pacienţii care vor fi nevoiţi să asiste la pierderea dreptului de a fi îngrijiţi corect şi corespunzător.

„Această situaţie va fi acută şi va duce la imposibilitatea asigurării unor servicii medicale minimale şi corespunzătoare pentru pacienţii din judeţul Covasna şi se va datora în primul rând lipsei de personal medical (...) Federaţia Sanitas din România, în data de 19 noiembrie va hotărî în situaţia în care nu se va găsi o soluţie de neaplicare a dispoziţiilor legii nr. 329/2009 pentru unităţile sanitare, respectiv de a nu se diminua drepturile salariale cu 15,5% şi trimitearea forţată în concediu fără plată, declanşarea unor ample proteste şi acţiuni sindicale specifice”, susţine Neagovici.

Potrivit liderului sindical, în prezent unităţile sanitare ale judeţului au o mare problemă legată de asigurarea numărului minimal de personal medical, respectiv medici şi asistenţi medicali şi personal auxiliar în mai multe secţii şi compartimente, lipsa acută de personal fiind cauzată şi ca urmare a blocării posturilor din diverse motive sau a plecării unui număr mare de personal medical din diverse motive.

Mai mult, spune Neagovici, o astfel de măsură de trimitere a personalului medical în concediu fără plată timp de 4 zile în lunile noiembrie şi decembrie ar agrava şi mai mult situaţia şi ar duce la amânarea concediilor de odihnă neefectuate în anul 2009 pentru anul 2010.

Ana Sidon

Sursa foto: mediafax.ro

Teme articol: Sanitas concediu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.