ACTUALITATE 1 iulie 2014

Sanitas consideră că formula de majorare a salariilor propusă de Guvern e inechitabilă

de Agerpres | 189 vizualizări

Conducerea Sanitas Covasna nu susţine propunerea reprezentanţilor Guvernului de majorare cu 10% a salariilor sub 1.500 de lei din sistemul public de sănătate, pe considerentul că această formulă este inechitabilă şi discriminatorie.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat marţi că prin această formulă se tinde spre uniformizarea salariilor, fără a se ţine cont de anumite criterii, cum ar fi studiile, pregătirea profesională, vechimea şi responsabilitatea muncii prestate.

„Personal nu sunt de acord şi nici alţi colegi din Regiunea Centru, cu care am discutat, nu sunt de acord cu această propunere şi nu o vom susţine. (...) Desigur, suntem de acord cu majorarea salariilor, e necesară pentru că salariile sunt mici, dar acest lucru trebuie făcut pe principiul echităţii şi responsabilităţii. Dorinţa noastră este ca toate categoriile de salariaţi să beneficieze de o majorare, iar apoi să se ajusteze suplimentar veniturile celor defavorizaţi. (...) Dar, aşa nu merge, ca numai cei cu salarii sub 1.500 de lei să beneficieze de o creştere salarială, iar ceilalţi nimic”, a spus Vasile Neagovici.

El a menţionat că lucrează la o grilă de salarizare pe care o va propune Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas care se va întruni săptămâna viitoare la Bucureşti.

„În cadrul Consiliului vom lua o decizie şi cu privire la acţiunile de protest pe care am decis să le suspendăm în urma discuţiilor purtate recent cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor. Eu prevăd că vor fi discuţii aprinse pentru că această propunere de majorare a salariilor e de neacceptat”, a mai spus liderul Sanitas.

Reprezentanţii sindicatului Sanitas şi ai Guvernului au convenit în urmă cu câteva zile să semneze un acord de colaborare care prevede, printre altele, majorarea cu 10% în două tranşe, respectiv de la 1 decembrie 2014 şi 1 martie 2015, a salariilor sub 1.500 de lei, măsură de care ar urma să beneficieze 126.000 de salariaţi din sistemul public sanitar şi asistenţă socială. Proiectul acordului de colaborare va fi prezentat pentru validare Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas pe data de 7 iulie a.c.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.