ACTUALITATE 17 ianuarie 2016

Sănătatea și drumurile rămân prioritățile Consiliului Judeţean Covasna și în 2016

de Sever Ioan Miu | 479 vizualizări

Sănătatea și drumurile județene rămân priorități pentru Consiliul Județean (CJ) Covasna și în 2016, chiar în condițiile unor fonduri mai puține de la București, a declarat președintele CJ, Tamás Sándor. „Bugetul e mai strâns din București, dar o să avem din partea noastră, din alte surse. De altfel am încheiat cu CEC Bank un contract de credit, o să ducem mai departe construirea drumurilor județene, terminarea Spitalului Județean în întregime”, a spus Tamás Sándor. El a adăugat că va face publice mai multe proiecte ale CJ pe 28 ianuarie, în ședința de aprobare a bugetului pe 2016.

Tamás a amintit că, în 2015, Consiliul Judeţean a terminat în proporție de peste 90% Spitalul Județean și a construit locuințe pentru medici, cu ajutorul unei fundații din Mureș și a statului ungar, ceea ce i-a determinat pe mai mulți doctori să se întoarcă în județ, iar pe un medic brașovean să renunțe la naveta pe care o făcea la Sfântu Gheorghe. Dintre instituțiile subordonate CJ, „cea mai mare uzină, între ghilimele, este Spitalul Județean unde avem aproape 900 de angajați”, a subliniat Tamás. Pe lângă Spitalul Județean, CJ alocă fonduri și pentru un program destinat spitalelor din Baraolt și Târgu Secuiesc, precum și, în colaborare cu consiliile locale, un program pentru reabilitarea cabinetelor medicale din mediul rural.

Tamás a mai spus că în 2015 s-au realizat peste 100 km de drumuri județene, iar în 2016 va fi dat în circulație podul de peste 100 de metri între Apața și Aita Mare, acestea în contextul în care sănătatea și drumurile fac parte din „agenda” cetățenilor. Sportul județean, marcat de evoluția Sepsi SIC, a fost o altă prioritate în 2015, CJ sprijinind și fotbalul din comune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
paine, 18 ianuarie 2016
De educatie nu avem nevoie. Pentru ce?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.