ACTUALITATE 3 martie 2016

Saint George City of Debate caută un nou manager de turneu

de Iulia Drăghici - Taraș | 478 vizualizări

Asociaţia de Tineret „Ecou” va lansa luni, 7 martie, un concurs public prin care se va selecta managerul de turneu al viitoarei ediţii Saint George City of Debate. Mădălin Guruianu, actualul coordonator, a declarat că se retrage, dar că va fi alături de noua echipă de organizatori.

„Vă anunţ că este a X-a şi ultima ediţie de care mă voi ocupa personal. Începând de luni, Asociaţia de Tineret „Ecou” va lansa un concurs public prin care va căuta managerul sau managerii viitoarei ediţii Saint George City of Debate, în aşa fel încât tradiţia să fie dusă mai departe. Aceasta este o competiţie care a reuşit, de-a lungul celor zece ediţii, să dezvolte parteneriate foarte bune cu autorităţile locale, dar şi cu firme şi parteneri importanţi. Saint George City of Debate nu are dreptul şi nu poate să moară. Eu cred în continuare că această competiţie va putea să promoveze atât mişcarea de dezbatere, tinerii deosebiţi şi oraşul Sfântu Gheorghe”, a declarat Mădălin Guruianu, iniţiatorul Saint George City of Debate, într-o conferinţă de presă susţinută joi.

Acesta a explicat şi motivul pentru care a decis să se retragă din echipa de organizare a celei mai mari competiţii de dezbateri din România: „Eu cred că în orice domeniu vine un moment în care trebuie să îi laşi pe alţii să preia conducerea şi să ducă mai departe un proiect. Nu cred în ideea omului care poate să facă totul pe un termen foarte lung. Este evident că am şi eu limite, la fel ca orice altă persoană de pe pământ. Cred că este momentul de maturitate a proiectului şi că trebuie predat mai departe”.

Cine poate să participe la concurs?

Persoanele care doresc să preia, în regim de voluntariat, frâiele organizării celei mai mari competiţii de dezbateri din ţară trebuie să trimită CV-ul şi o scrisoare de intenţie către Asociaţia de Tineret „Ecou”. „Prioritate o să aibă oamenii din Sfântu Gheorghe pentru că este vorba despre un program care promovează acest oraş”, a spus coordonatorul de proiecte al Asociaţiei „Ecou”, Mădălin Guruianu.

„Cred că un manager ar trebui, în primul rând, să înţeleagă foarte bine ce înseamnă Saint George City of Debate. În plus, acesta trebuie să aibă o experienţă bună în contactul cu voluntarii pentru că, evident, acest turneu nu va funcţiona niciodată cu angajaţi. Sunt absolut convins că acest proiect va funcţiona în parametri normali doar dacă va avea o echipă foarte bună de voluntari”, a mai spus acesta.

Avantajele dezbaterilor

„Este foarte important să te implici în debate pentru că descoperi multiplele faţete ale oricărui lucru care există în faţa ta. Începi să te raportezi pro şi contra, fără să mai crezi că adevărul este doar de o parte sau de alta. Nu mai vezi viaţa doar în alb şi negru, iar acest lucru nu îl înveţi la şcoală la aproape nici o materie. Adevărul nu se află printre noi. La debate noi nu căutăm adevărul, cum nu căutăm adevărul nici în viaţă. Adevărul nu este lucrul pe care noi îl căutăm în viaţa de zi cu zi. Important este să rezolvăm mare parte din probleme şi să încercăm să ajungem mai aproape de o lume mai bună, nu de o lume adevărată. Dacă vom reuşi să avem nişte oameni mai implicaţi, care vor să mişte lucrurile un pic înspre bine, deja câştigul este uriaş”, a explicat Mădălin Guruianu, întrebat despre avantajele participării la competiţii de dezbateri.

Cea mai mare competiţie naţională de dezbateri aşteaptă în acest weekend la Sfântu Gheorghe 100 de echipe participante, adică 300 de concurenţi, elevi ai claselor IX-XII şi peste 80 de arbitri, studenţi şi profesori. În organizarea evenimentului se implică circa 50 de voluntari din Sfântu Gheorghe.

Prima ediţie Saint George City of Debate a avut loc în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a câştigat titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Guru, 5 martie 2016
Se apropie alegerile, guruianu iese la atac.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.