ACTUALITATE 22 mai 2013

S-au terminat înscrierile la clasa pregătitoare

de Székely Emőke | 154 vizualizări

Cele pentru grupele de grădiniță sunt în toi

Aproape 95% dintre copiii care au vârsta de clasă pregătitoare au fost înscriși la școală. Astfel, din toamnă în cele 104 clase pregătitoare și 73 de clase simultane vor învăța 2.073 de copii. Inspectorul șef din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Keresztély Irma, a declarat că rata de înscriere este foarte bună, de 94,66%.

„Din cei 2.073 de copii, 1.724 au fost înscriși în școala de circumscripție, ceea ce arată că majoritatea părinților sunt mulțumiți de școala unde aparțin. Am avut doar 4 cazuri în care părinții și-au înscris copilul inițial la o școală, după care au retras dosarul și l-au înscris la altă unitate unde au mai fost locuri” – a declarat Keresztély Irma.

În această săptămână au început înscrierile la grădinițe a acelor copii care și anul trecut au frecventat cursurile aceleiași unități de învățământ. Este vorba de fapt de o chestiune formală, prin care părinții își reînscriu copiii la grădiniță. Până pe 21 iunie se fac înscrieri și pentru locurile rămase libere la grădinițe.

„Părinții ai căror copii vor frecventa grădinița de la anul pot înscrie copiii până pe 21 iunie, dar și după această dată în limita locurilor disponibile. Criteriile de departajare se fac de grădinițe – acestea pot fi apropierea grădiniței de domiciliu, prezența unui frate mai mare la aceeași unitate sau alte criterii impuse de conducerea grădinițelor” – spune Keresztély Irma.

Aceasta a precizat că unele unități acceptă la grădiniță și copii care nu au împlinit încă 3 ani, în limita locurilor disponibile. Aceste locuri trebuie afișate la fiecare unitate în parte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.