ACTUALITATE 23 iulie 2020

S-au extins lucrările la clădirea modulară de Urgență din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1131 vizualizări

Lucrările la clădirea modulară care va deservi Urgența pentru cazurile COVID și suspect-COVID la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe se prelungesc. Asta pentru că săptămâna trecută s-a schimbat planul, în sensul că s-a ajuns la concluzia că această construcție trebuie să facă față și anotimpului rece, respectiv ploios, drept urmare că are nevoie de îmbunătățiri față de planul inițial. 

 „Am recreionat acum o săptămână proiectul clădirii modulare a urgențelor, în sensul că l-am îmbunătățit. Și în interior am făcut câteva modificări, respectiv am luat decizia de acoperi, în perioada de iarnă, pentru că această clădire va fi de durată. Din experiența altor spitale, care tot așa, au construit clădiri modulare cu destinație de spital, în timpul acesta ploios au avut probele de infiltrații. Noi am luat această decizie, de a face un acoperiș, care durează. Eu sper ca până la sfârșitul săptămânii următoare să putem începe lucrul în noua clădire”, a spus miercuri, 22 iulie, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert. 

Noua clădire, modulară, pentru Urgențe, care se va ridica în curtea Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va deservi cazurile COVID și suspect COVID. Lucrările erau programate să înceapă încă din data de 20 iunie și să dureze maximum o săptămână. 

Fondurile pentru investiție ar urma să fie susținute de o fundație, însă deocamdată nu se știe la cât se vor ridica, în final, cheltuielile.

Între timp, numărul cazurilor de COVID-19 crește. Până miercuri, 22 iulie, s-a ajuns la 386 de îmbolnăviri, cu 6 mai multe decât marți.  În Spitalul Județean, la această dată, erau internați 28 de pacienți confirmați cu SARS-COV-2. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.