ACTUALITATE 28 decembrie 2016

S-au decernat Bursele de excelență Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1823 vizualizări

Ceremonia pentru decernarea Burselor de excelență Sfântu Gheorghe, acordate celor mai buni elevi din anii terminali de la liceele din reședința de județ, a avut loc miercuri, 28 decembrie a.c., în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local. Cei șase beneficiari au primit de la autoritățile locale câte o diplomă și câte un buchet de flori, urmând ca sumele de câte 3.000 de lei pentru fiecare, să fie transferate în conturile bancare ale elevilor.

„Anul acesta am organizat programul de sprijinire a tinerilor, „Bursele Sfântu Gheorghe”. Au sosit 16 proiecte, iar comisia de evaluare a avut o rugăminte. Contrar obiceiurilor pe care le-am avut până acum, când am avut 5 persoane care au fost propuse pentru aceste burse, anul acesta am selectat 6, pentru că diferența dintre elevii aflați pe locurile 5 și 6 a fost foarte mică. (...) Am dorit ca un număr cât mai mare de elevi să primească aceste burse pentru că sunt foarte mulți copii merituoși”, a declarat viceprimarul Sztakics Éva-Judit, în cadrul întâlnirii.

Bursierii de anul acesta sunt: Medgyesi Attila, de la Colegiul Național „Székely Mikó” (149,18 puncte), Veres-Vitályos Álmos, de la Colegiul Național „Székely Mikó” (133,73 puncte), Ráduly-Baka Rebeka de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” (114,9 puncte), Răzvan Todoran de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” (87,51 puncte), Vitus Regina de la Colegiul Național „Székely Mikó” (86,89 puncte) și Damokos Kinga de la Colegiul Național „Székely Mikó” (86,11 puncte).

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local Nr. 307/2016, comisia de evaluare a dosarelor a fost formată din viceprimarul Sztakics Éva-Judit și consilierii locali Kondor Ágota, Zsigmond József, Magyarósi Imola-Piroska, Ambrus Zsombor, Mirela-Liliana Bucur și Kolcza István.

„Începând cu anul 2010, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe anunță în fiecare an acordarea Burselor Sfântu Gheorghe acelor elevi din anii terminali, care pe parcursul liceului au obținut rezultate deosebite la învățătură. Prin această bursă semnificativă, în valoare de 3.000 lei, Consiliul Local dorește să încurajeze în continuare elevii claselor a XII-a că merită într-adevăr să învețe, să se dezvolte și să se lupte pentru note în cadrul anilor de studii”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Bursa Sf Gheorghe 2016 (6) (Copy)Bursa Sf Gheorghe 2016 (5) (Copy)Bursa Sf Gheorghe 2016 (3) (Copy)Bursa Sf Gheorghe 2016 (2) (Copy)Bursa Sf Gheorghe 2016 (1) (Copy)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.