ACTUALITATE 23 octombrie 2012

S-a sinucis pentru că şi-a pierdut casa!

de Székely Emőke | 76 vizualizări

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost găsit spânzurat în garsoniera din care urma să fie evacuat.

Polițiștii covăsneni au fost solicitați să intervină luni într-o garsonieră de pe strada Lăcrămioarei din Sfântu Gheorghe, unde au găsit un bărbat spânzurat în casă. Surse din cadrul Poliției ne-au declarat că este vorba de un bărbat în vârstă de 46 de ani, care s-a sinucis.

I-au vândut casa și și-a pus capăt zilelor

„Bărbatul s-a sinucis pentru că urma să fie evacuat din locuință pe baza unei executări silite emise de Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Brașov. Probabil că acesta a fost motivul pentru care bărbatul a recurs la acest gest. În apartament nu au fost găsite urme de intrare forțată, iar trupul victimei nu prezenta urme de violență, așadar nu avem suspiciuni în ceea ce privește sinuciderea lui” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul IPJ Covasna, Alexandru Bartok. El a mai spus că victima a fost găsită de către fratele celui care a cumpărat apartamentul scos la licitație, care a venit să ia actele și cheia imobilului.

Bărbatul locuia singur

Atât polițiștii, cât și locatarii de pe strada Lăcrămioarei spun că bărbatul locuia singur într-o garsonieră. Lumea nu știe prea multe despre el, unii vecini spun că era liniștit și tăcut, alții vorbesc despre problemele pe care le avea. „Nu l-am cunoscut personal, știam că locuiește cineva acolo, dar eu nu îmi amintesc să îl fi văzut vreodată” – spune o vecină. Un alt bărbat vorbește despre faptul că locuinţa în cauză ar fi fost vândută acum câteva luni, dar vechiul locatar nu vroia să plece. „Am auzit niște certuri, cred că apartamentul a fost cumpărat de cineva din Brașov, care nu a putut să se mute pentru că bărbatul nu a părăsit locuinţa. Nu a vrut să plece, zicea că nu are unde să se ducă” – povestește el.

„Nu știu ce s-a întâmplat”

Mai mulți locatari din zonă nu știau exact ce s-a întâmplat, au văzut doar mașina poliției, apoi staff-ul unui post de televiziune. „Chiar mă întrebam, oare ce s-a întâmplat pentru că acest cartier este unul liniștit. Am văzut luni mașina poliției, apoi pe cea de la medicina legală. Atunci mi-a spus vecina că s-a sinucis cineva. Marți am văzut că au venit și niște jurnaliști de la televiziune, e trist că strada noastră apare în știrile de la ora 5” – spune doamna Maria, o femeie care locuiește în blocul alăturat celui în care a fost găsit mort bărbatul.

Trăia de pe o zi pe alta

Unii vecini știau de problemele bărbatului, alții nu. Acesta nu avea serviciu și a acumulat datorii la utilități de peste 35.000 de lei, acesta fiind motivul pentru care a rămas fără locuință. O pensionară din bloc ne-a spus că bărbatul nu părea a fi foarte necăjit, se îmbrăca normal și nu dădea bănuiala cum că ar fi în stare să își ia zilele. Alții însă au altă variantă și povestesc că bărbatul a avut parte de multe probleme. „Cândva avea familie, dar s-a certat cu nevasta lui, care l-a părăsit. Aveau și un băiat, nici pe el nu l-am văzut să fi venit vreodată la tatăl lui. În orice caz, ar fi trebuit să se adune, era bărbat, putea munci chiar și cu ziua, dacă altceva nu a găsit” – spune o pensionară din bloc.

Cazurile de executare silită s-au înmulțit

Autoritățile locale au declarat recent că s-au înmulțit cazurile de executare silită a apartamentelor din Sfântu Gheorghe. „Avem în jur de 2-3 cazuri de executare silită în fiecare săptămână. De cele mai multe ori este vorba de neplata facturilor la utilități pe o perioadă lungă de timp, iar experiența ne arată că acele persoane, care nu își achită facturile timp de câteva luni, sau chiar ani, intră într-o spirală a datoriilor din care nu mai pot ieși. Din păcate unii se trezesc prea târziu și își achită datoriile după ce avem deja sentința judecătorească, adică atunci când nu se mai poate face nimic” – afirmă primarul Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.