ACTUALITATE 28 august 2016

S-a încheiat a doua sesiune de Bacalaureat

de Iulia Drăghici - Taraș | 706 vizualizări

A doua sesiune a Bacalaureatului s-a încheiat vineri, 26 august, fără incidente în județul Covasna, potrivit Inspectoratului Școlar Județean. La examen s-au înscris 383 de candidaţi, 284 din promoţia curentă şi 98 din promoţiile anterioare, 104 de la secţia română şi 279 de la secţia maghiară.

La proba de Limba română „s-au înscris 286 de elevi, din care au absentat 46 de elevi, prezenţa fiind astfel de 240 de elevi”, arată un comunicat IŞJ Covasna.

La proba de Limba şi literatură maghiară, „dintr-un număr de 86 de elevi care s-au înscris pentru susţinerea acestei probe, 72 de elevi au fost prezenţi, 14 fiind absenţi”, transmite Inspectoratul.

La ultima probă desfăşurată în cadrul celei de-a doua sesiuni, cea la alegere a profilului şi specializării, IŞJ arată că în judeţul Covasna „s-au înscris 198 de elevi, din care au abentat 33 de elevi, prezenţa fiind astfel de 165 de candidaţi”.

Nici un elev nu a fost eliminat de la vreun examen din această sesiune, iar probele s-au desfăşurat fără incidente.

Potrivit programului, între 16 şi 19 august s-au desfăşurat probele de competenţe lingvistice şi digitale. În perioada 22–26 august au avut loc probele scrise. Luni, 29 august 2016 vor fi afişate rezultatele şi se vor depune contestaţiile. La 1 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale din sesiunea august – septembrie.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat că lucrările elevilor covăsneni sunt corectate la Miercurea Ciuc, iar cadrele didactice din judeţul nostru vor corecta lucrări pentru judeţul Braşov.

Rezultatele finale la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, susținut de absolvenții claselor a XII-a în perioada iunie – iulie 2016, publicate în 16 iulie, arată că promovabilitatea în județul Covasna a fost de 66,67%. Judeţul nostru a înregistrat o creştere cu 2,77% faţă de rezultatele din 2015, când rata de promovare a fost de 63,9%.

Teme articol: bacalaureat
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.