ACTUALITATE 6 iunie 2011

Românii au talent în alte ţări: Un tânăr din Târgu-Secuiesc, câştigător în Ungaria

de Mediafax | 195 vizualizări
Laszlo Attila, un tânăr de 14 ani din Târgu Secuiesc, a câştigat finala concursului "Se naşte o stea", organizat de un post de televiziune din Ungaria, el impresionând atât juriul, cât şi publicul cu talentul său muzical. Juriul a oferit cel mai mare punctaj trupei de dans Appril Projekt, în timp ce un adolescent de 14 ani din judeţul Covasna, Laszlo Attila, s-a situat pe locul al doilea, însă votul telespectatorilor a

Laszlo Attila, un tânăr de 14 ani din Târgu Secuiesc, a câştigat finala concursului "Se naşte o stea", organizat de un post de televiziune din Ungaria, el impresionând atât juriul, cât şi publicul cu talentul său muzical.

Juriul a oferit cel mai mare punctaj trupei de dans Appril Projekt, în timp ce un adolescent de 14 ani din judeţul Covasna, Laszlo Attila, s-a situat pe locul al doilea, însă votul telespectatorilor a decis numele câştigătorului, iar ei au considerat că băiatul din Târgu Secuiesc merită premiul cel mare: 40.000 de euro, un contract pentru un album cu Sony Music Ungaria, un sejur exotic şi o maşină.

Tânărului covăsnean nu i-a venit să creadă când a fost pronunţat numele câştigătorului finalei, fiind extrem de emoţionat şi surprins de decizia publicului.

Laszlo Attila este elev la Şcoala "Petofi Sandor" din Târgu Secuiesc, în clasa a VIII-a.

Tatăl tânărului, aflat la Budapesta, a declarat că este "foarte mândru" de performanţa fiului său. "Am investit mult, şi nu mă refer aici la partea materială, ci suflet şi timp, ca fiul meu să poată ajunge aici", a spus acesta.

Attila a început să cânte la vârsta de patru ani şi deja de atunci părinţii şi-au dat seama că poate avea un viitor în acest domeniu. Întrebat de ce nu s-a înscris Attila la un astfel de concurs de talente în România, tatăl a povestit că în ţară au loc puţine astfel de evenimente şi că, fiind de etnie maghiară, i-a fost mult mai uşor să participe la o competiţie din Ungaria.

"Nici acum nu-mi vine să cred că el a câştigat, este o foarte mare mândrie pentru mine. I-am promis acum câţiva ani că îl voi ajuta să devină un interpret cunoscut, iar acum primul pas a fost făcut", a spus Laszlo Attila.

Totodată, el a explicat că se va întoarce la Târgu Secuiesc miercuri, dar fiul său Attila mai târziu, în 18 iunie, pentru a da Testele naţionale, şi va susţine un concert în oraşul său natal.

În următoarele luni, adolescentul din Covasna va avea un program încărcat, el având foarte multe cereri pentru spectacole.

Laszlo Attila completează astfel lista românilor care s-au remarcat la concursurile de talente din alte ţări. Recent, Razy Gogonea - cunoscut drept românul Matrix - a ajuns în finala de la Britain's Got Talent.

Unul din cei mai cunoscuţi români care şi-au dobândit faima în afara graniţelor, la emisiuni de talente, este Costel Busuioc, numit în Spania „Pavarotti de Banat”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Marian, 7 iunie 2011
@daco-roman:ce te miri nenica?Ti-e ciuda ca cei din Olanda,Germania si Marea britanie n-au castigat?Retragete in colt si fa ... sa ai succes.
mery, 7 iunie 2011
FELICITARI ATTILA !!!!!!!! UGYES VOLTAL ES LESZEL!!!!!!!!
daco-roman, 7 iunie 2011
"ROMANAII au talent în alte ţări:..."?! - what?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.