ACTUALITATE 21 martie 2019

RO-ALERT activat, după ce un urs a fost văzut în Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 932 vizualizări

Alarma s-a dat în jurul orei 6:30

Sistemul RO-ALERT a fost activat miercuri dimineața, în jurul orei 6:30, pentru a anunța că un urs a fost observat în zona străzii Lunca Oltului din Sfântu Gheorghe și totodată pentru a-i sfătui pe locuitorii orașului să evite zona. Ursul s-a retras în pădure la scurt timp după apelul făcut la 112 de un martor, însă jandarmii au supravegheat zona toată dimineața.

Ursul a fost văzut în Sfântu Gheorghe începând de azi-noapte, din jurul orei 03:00, a informat ISU Covasna.

Imediat după apel, jandarmii au preluat misiunea, au asigurat zona și au început patrularea, iar pompierii le-au venit în sprijin cu o ambulanță SMURD, în caz de nevoie.

„Prezența unui urs în zona Ștrandului Municipal a fost anunțată azi dimineață, la ora 3.16. Jandarmeria Covasna a direcționat imediat echipa de intervenție pentru preveni contactul animalului sălbatic cu oamenii și au fost anunțate Garda de Mediu și A.J.V.P.S.,  pentru a tranchiliza și reda animalul mediului natural.

La vederea autospecialei, ursul s- a retras în habitatul natural.

Jandarmii monitorizează în continuare zona, fiind pregătiți să intervină în cazul în care ursul își va face din nou apariția”, au informat miercuri dimineață și Jandarmii.

Primul mesaj RO-ALERT în județul Covasna

Mesajul de avertizare de miercuri dimineață este primul transmis prin RO-ALERT în județul Covasna. Sistemul folosește tehnologia Cell Broadcast, care permite ca antenele de comunicații mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care funcționează în aria de acoperire a acestora, fără a fi necesare numerele de telefon sau alte informații despre populație.

Scopul acestuia este de a informa rapid cetățenii în situații majore în care viața și sănătatea lor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.