ACTUALITATE 4 august 2016

Rezultat final la concursul de titlularizare a cadrelor covăsnene – 85,6% cu note peste 5

de Iulia Drăghici - Taraș | 673 vizualizări

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, la proba scrisă a concursului național de titularizare, susținut de cadrele didactice în 20 iulie, arată că 85,6% dintre acestea au luat note peste 5, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Înainte de contestaţii, procentul a fost 84,77.

În această sesiune au fost depuse 36 de contestaţii. La 14 dintre acestea nota a fost modificată - pentru 8 în mod favorabil, iar pentru 6 nefavorabil.

„După afişarea rezultatelor finale, situaţia judeţeană se prezintă astfel: 136 de candidaţi cu note peste 7, adică 55,97% şi 74 de candidaţi cu note între 5 şi 6,99, respectiv 30,45%. Procentul de promovare, cu note peste 5 este de 85,6%”, arată un comunicat al IŞJ.

Potrivit aceleiaşi surse, în data de 8 august va avea loc „repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare”.

La nivel naţional, „reevaluarea lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar a generat o majorare cu 2,22% a ratei notelor peste 7 sau egale cu 7, mai exact de la 44,43% la 46,65%”, arată site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.