ACTUALITATE 22 decembrie 2014

Revoluția Română a fost comemorată și la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Székely Emőke | 193 vizualizări

Comemorare Revolutie decembrie 2014 - 3Comemorare Revolutie decembrie 2014 - 2

Prefectura Covasna, Garnizoana Sfântu Gheorghe și autoritățile publice locale au organizat luni un ceremonial militar de depunere de coroane în memoria celor căzuți la Revoluția din 1989.

„Se împlinesc 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, soldată din nefericire cu atâtea victime, morţi şi răniţi. Suntem ceea ce suntem acum şi pentru că unii dintre noi au avut curajul să spere, să creadă în schimbare şi să acţioneze cu preţul sacrificiului suprem pentru recâştigarea demnităţii şi valorilor naţionale. În acele zile, conştiinţa naţională şi dorinţa de libertate au cântărit mai mult decât teama faţă de un sistem autoritar, construit prin frică şi manipulare. În această zi a pomenirii lor, să ne înclinăm în faţa memoriei acelor oameni care şi-au purtat crucea destinului întru binele naţiunii române,luptând şi murind pentru a lăsa urmaşilor lor o ţară liberă şi demnă. În aceste momente, când comemorăm sacrificiul celor care au murit în revoluţia anticomunistă să le dedicăm un gând de pioasă recunoştinţă şi glorie eternă. Fie ca din acest examen de conştiinţă să înţelegem marea responsabilitate pe care o avem de a lucra pentru un viitor mai bun al copiilor noştri şi al întregii noastre societăţi. Dumnezeu să îi odihnească pe cei care s-au jertfit pentru libertatea noastră” – a spus în discursul său prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

După ceremonial a avut loc și un simpozion cu tema „Rolul hotărâtor al armatei în victoria forțelor democratice în perioada 15-22 decembrie 1989”, eveniment găzduit la Cercul Militar Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.