ACTUALITATE 29 mai 2024

Reținut pentru înșelăciune: pretindea că oferea consultanță pentru fonduri nerambursabile

de Iulia Drăghici - Taraș | 1274 vizualizări

Un bărbat de 26 de ani a fost reținut de polițiștii covăsneni și este acuzat de înșelăciune. Acesta pretindea că oferă consultanță pentru accesarea de fonduri nerambursabile, însă primea onorariile fără să facă în schimb nimic, susțin autoritățile. 

Cercetările oamenilor legii au arătat că faptele s-au petrecut în perioada octombrie 2023 – februarie 2024. În acest timp, „bărbatul de 26 de ani ar fi pretins, prin intermediul unor anunțuri online, că oferă consultanță de specialitate pentru accesarea de fonduri nerambursabile, percepând onorarii fără să întreprindă în realitate niciun fel de activități”, se arată într-o informare de presă transmisă de IPJ Covasna. 

Ancheta polițiștilor i-a dus pe aceștia către județul Iași. 

Motivul pentru care cazul s-a aflat în mâinile polițiștilor covăsneni este acela că una dintre părțile vătămate este din județul Covasna, iar prima sesizare a fost formulată către IPJ-ul de aici.

În cadrul anchetei s-au făcut și trei percheziții domiciliare în locații din Pașcani (județul Iași). 

În urma activităților, desfășurate cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Iași și polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Pașcani, au fost ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, o armă neletală tip airsoft și suma de 2300 de lei.

Două persoane au fost conduse la sediul I.P.J Covasna pentru audieri, iar față de bărbatul de 26 ani a fost dispusă măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore. 

Astăzi, 29 mai a.c., acesta a fost prezentat instanței, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, mai arată aceeași sursă. 

Acțiunea prin care polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Covasna, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, au probat activitatea infracțională a bărbatului cercetat pentru înșelăciune s-a aflat în cadrul operațiunii „JUPITER”, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și IGPR. 

Operațiunea a presupus peste 30 de acțiuni pentru punerea în aplicare a aproape 170 de mandate de percheziție și 75 de mandate de aducere în cauze de complexitate ridicată, în dosare de evaziune fiscală, contrabandă, înşelăciune, bancruta frauduloasă, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, fals, furt calificat, infracţiuni de mediu și corupţie, informează Digi24

Autoritățile mai fac precizarea că „punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.