ACTUALITATE 28 martie 2023

Rețeaua de apă și canalizare din Mărcuș și Dobârlău, aproape de a fi recepționată

de David Leonard Bularca | 723 vizualizări

După aproximativ trei ani de la începerea lucrărilor, rețeaua de apă și canalizare pentru satele Mărcuș și Dobârlău va fi recepționată anul acesta, în luna mai, dacă va fi respectat graficul de lucru. Așadar, în această vară, rețeaua va deveni funcțională, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul din Dobârlău, Bogdan Barbu. 

„Sunt peste 1.650 de persoane care vor beneficia de pe urma acestei investiții”, a spus primarul din Dobârlău. 

„Dacă lucrurile vor funcționa conform graficelor de execuție, lucrarea ar trebui recepționată în luna mai a acestui an, urmând ca aceasta să fie predată operatorului județean. Deci, dacă nu apar lucruri neprevăzute, în această vară, rețeaua de apă și canalizare va fi pe deplin funcțională. De această investiție vor beneficia locuitorii satelor Mărcuș și Dobârlău, aproximativ 1.657 persoane”, conform lui Bogdan Barbu, care este și președinte al Partidului Social Democrat (PSD) Covasna. 

El a mai explicat și că lucrările au durat aproximativ trei ani, asta și din cauza perioadei pandemice. 

„După lungi proceduri birocratice, am început lucrările la începutul anului 2020, lucrări ce au durat aproximativ 3 ani și, bineînțeles, să nu uitam de perioada pandemică, ceea ce a îngreunat destul de mult desfășurarea activităților în condiții normale”, a detaliat primarul din Dobârlău. 

Bogdan Barbu a spus că își dorește să ofere comunității „condiții firești pentru secolul în care trăim”. 

„A fost o lucrare extrem de complexă, ce a necesitat foarte mult timp și implicare, atât din partea mea, cât și a colegilor mei, iar, ca de fiecare dată, atunci când vedem rezultatele, uităm toate sacrificiile. Nu ne dorim decât să ne ridicăm la standarde normale, să putem oferi comunității noastre condițiile firești pentru secolul în care trăim. Mai avem foarte multe de făcut, lucrăm la asta, și doar în acest an vom gestiona aproximativ 14 șantiere”, a mai spus, în final, primarul. 

Proiectul a costat, în total, 13.685.918 lei, bani asigurați din fonduri europene și din bugetul local, a precizat Bogdan Barbu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Sursa foto: captură foto Bogdan Barbu/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.