ACTUALITATE 29 decembrie 2011

Reţea de contrabandişti, destructurată de politişti

de Agerpres | 124 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au confiscat în ultimele două luni peste 2.000 de litri de alcool de contrabandă, precum şi mii de pachete de ţigări provenind din Moldova şi Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, Andrea Buzsi, miercuri, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii la domiciliile unor persoane din staţiunea Covasna, despre care aveau informaţii că făceau contrabandă cu produse accizabile, unde au descoperit şi confiscat 498 de litri de alcool de 90 de grade. Inspectorii Direcţiei Judeţene de Operaţiuni Vamale şi Accize Covasna au estimat la aproximativ 16.000 de lei prejudiciul cauzat statului prin neplata TVA şi accizelor.

În urmă cu aproximativ zece zile, poliţiştii au efectuat alte opt percheziţii la domiciliile unor persoane din Sfântu Gheorghe şi localităţile limitrofe, unde au descoperit 168 de litri de alcool şi aproape 52.000 de ţigarete provenite din Republica Moldova şi din Ucraina.

Luna trecută, în urma unor acţiuni similare, şapte persoane din judeţul Covasna au fost puse sub învinuire sub acuzaţia de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în luna noiembrie au fost identificate circa 1,6 milioane de ţigarete, aproximativ 1.500 de litri de alcool şi 700 de litri de motorină, prejudiciul creat bugetului de stat fiind estimat la circa 860.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
tenorul, 31 decembrie 2011
Nu mai fumati si nu mai beti,tata!Faceti mult sport.
Baiazid, 29 decembrie 2011
Evident ca aceasta activitate nu va stagna pana cand guvernantii nu se gandesc si la buzunarele oamenilor.Cum de se poate ca in alte tari vecine cu noi, alcoolul si tigarile sa fie mai ieftine iar la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.