ACTUALITATE 8 februarie 2013

Referendum pentru numele străzilor

de Székely Emőke | 70 vizualizări

Locuitorii din Sfântu Gheorghe vor decide numele străzii pe care stau.

Referendum pentru numele străzilorO parte din locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe vor avea ocazia să își exprime opțiunea pentru numele străzii unde locuiesc. Primarul Antal Árpád afirmă că aceasta este cea mai democratică metodă prin care se poate lua o decizie cu privire la schimbarea denumirii unor străzi.

Scandalul pe marginea denumirii străzilor din Sfântu Gheorghe nu este o noutate, acesta a început în 2010, când Consiliul Local a aprobat, cu voturile împotrivă ale consilierilor români, schimbarea denumirilor câtorva zeci de străzi din oraș. Potrivit acelei hotărâri a CL, strada 1 Decembrie 1918 a fost împărțită în trei porțiuni – una cu denumirea poetului național Mihai Eminescu, alta cu denumirea poetului maghiar Petőfi Sándor, în timp ce o a treia parte va păstra denumirea Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 1918.

Între timp această hotărâre a fost atacată în instanță de Prefectura Covasna, dar primarul a afirmat în mai multe rânduri că va propune spre adoptare o nouă hotărâre de CL. Problema intervine la nivelul locuitorilor de rând, care și-au schimbat cărțile de identitate conform hotărârii vechi a CL. De asemenea, sunt câteva străzi din oraș care nu au nume, așadar localnicii de aici nici nu își pot întocmi actele.

„Vom organiza un referendum prin care îi vom întreba pe oameni dacă sunt sau nu de acord cu schimbarea denumirii străzilor. Este vorba despre cei de pe străzile Mihai Eminescu, Petőfi Sándor și Dealul Attila (Horia, Cloșca și Crișan). După referendum vom înainta un proiect de hotărâre de Consiliu local, în care vom lua o decizie asupra denumirii acestor străzi, dar vom da nume și câtorva străzi noi din oraș, care deocamdată nu au nume” – a declarat Antal Árpád.

Data la care va avea loc acest referendum este deocamdată necunoscută.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.