ACTUALITATE 20 februarie 2018

Recrutare Pentru Profesia Militară. Ţinteşte Sus! Fii Cel Mai Bun!

de Covasna Media | 1232 vizualizări
Sursa foto - Facebook @RecrutareMApN
Sursa foto - Facebook @RecrutareMApN

Eşti activ, informat şi ai încredere în tine?Acum ai şansa de a avea o carieră în armată!  Depinde doar de tine!

Ministerul Apărării Naționale desfășoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Covasna, activitatea de recrutare a tinerilor candidați - băieți și fete, în vederea școlarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2018 – 2019, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din judeţul Covasna cu o ofertă educaţională generoasă:

  • 480 de locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 4 Colegii Naţionale Militare:

1. Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“, Breaza, județul Prahova - 120 de locuri;

2. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul“, Alba Iulia, județul Alba - 120 de locuri;

3. Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare“, Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava - 120 de locuri;

4. Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“, Craiova, județul Dolj - 120 de locuri.

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care au vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 3 aprilie 2018.

  • 942 de locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din 6 instituţii de învăţământ universitar militar:

1. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, Bucureşti – 21 de locuri;

2. Academia Tehnică Militară, București – 206 de locuri;

3. Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Sibiu – 320 de locuri;

4. Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“, Brașov – 138 de locuri;

 5. Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, Constanța – 80 de locuri;

 6. Institutul Medico – Militar: - U.M.F. București – 87 de locuri;

- U.M.F. Târgu Mureș – 90 de locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 26 ani/ 24 de ani pentru aviaţie - naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 3 aprilie 2018.

  • 626 de locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 3 şcoli militare:

1. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I“, Pitești, județul Argeş – 296 de locuri;

2. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia“, sat Boboc, județul Buzău – 220 de locuri;

3. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, Constanța, județul Constanţa – 110 de locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 28 de ani, împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 2 mai 2018.

  •  360 de locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 2 şcoli militare:

1. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I“, Pitești, județul Argeş – 295 de locuri;

2. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia“, sat Boboc, județul Buzău – 65 de locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 35 de ani, împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 2 mai 2018.

*

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

- prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Covasna;

- efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria“ – Braşov);

- definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Covasna;

- susţinerea probelor de selecţie (probe psihologice şi probe fizice) la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Breaza;

- participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pe toată  durata pregătirii în instituțiile prezentate se oferă gratuit: şcolarizare, cazare, hrănire, echipare, asistență medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.

Activităţile şcolare, dar şi cele extracurrilculare, oferă elevilor şi studenţilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA  oferă cea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

În vederea întocmirii dosarului de candidat, informaţiile necesare se pun la dispoziţie la sediul  Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Covasna, situat în municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kos Karoly nr. 3, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00 – 16.00, iar marţi între orele 08.00 – 18.30 precum şi la telefoanele 0267-311.209 int.114, 125, 127 sau 0267-351.029.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro sau pe adresa de Facebook - RecrutareMApN.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.