ACTUALITATE 4 noiembrie 2021

Record negativ: peste 20 de decese la pacienți COVID într-o săptămână la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 784 vizualizări

În săptămâna 27 octombrie – 3 noiembrie a.c., 22 de persoane diagnosticate cu infecție SARS-COV-2 au decedat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe. Este cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei. Nici unul dintre pacienții COVID decedați nu era vaccinat împotriva noului coronavirus. 

Potrivit reprezentanților spitalului, este vorba despre opt femei și 14 bărbați, cu vârste cuprinse între 52 și 90 de ani. 

Toți au suferit de multiple și diferite comorbidități, marea majoritate cu diabet zaharat, sunt pacienți obezi, cu insuficiență renală, cu cardiopatii, după accidente vasculare cerebrale”, a explicat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, dr. Roșu Mátyás. 

Managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert a precizat într-o conferință de presă că printre acestea a fost și un caz în care persoana a ajuns în stare atât de gravă la spital, că a decedat la secția de Urgențe. Totodată, au fost și pacienți care au mai trăit doar câteva ore după ce au ajuns la spital, direct în ATI, din cauză că au amânat asistența medicală. 

Creșterea numărului de morți, de la 15, cât au fost săptămâna trecută, sau 10, în perioada precedentă, este cauzată de numărul tot mai mare de infectări, dar și pentru că oamenii ajung foarte târziu la spital. 

Recordul negativ anterior în ceea ce privește numărul de decese înregistrate în decursul unei săptămâni la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna a fost în valul trei, în săptămâna 14 -21 aprilie a.c.. Atunci 21 de pacienți COVID au pierdut lupta cu bolile de care sufereau, printre care și COVID.

La nivelul județului Covasna, 439 de persoane care au avut COVID-19 au decedat de la începutul pandemiei, potrivit datelor furnizate miercuri de Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.