ACTUALITATE 30 mai 2018

Record național cu desene pe asfalt la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 654 vizualizări

Acțiunea inedită, în care vor fi implicați peste 1.000 de preșcolari, va avea loc pe pietonala din Parcul Central

Sfântu Gheorghe se pregătește să doboare un nou record național, de această dată cu ocazia Zilei Copilului. Peste 1.000 de preșcolari de la toate grădinițele din reședința de județ sunt așteptați să participe joi, 31 mai, la activitatea care își propune să umple pietonala din centrul municipiului, respectiv 1.000 de metri pătrați, cu desene pe asfalt.

Toți copiii participanți la acțiunea organizată de Clubul Rotary Sfântu Gheorghe și Primărie vor primi prăjituri și alte dulciuri chiar înainte de începerea acțiunii. Potrivit regulamentului evenimentului, fiecare educatoare cu grupa sa va avea atribuită o anumită culoare pentru realizarea desenelor.

„Scopul acțiunii este de a realiza un desen cu creta colorată, sub formă de mozaic. (...) Avem intenția de a crea cel mai mare astfel de desen din țară. (...) Motivul pentru care dorim să realizăm acest proiect este de a atrage atenția asupra copiilor, asupra generației viitoare, asupra importanței educării acestora, asupra colectivității din care o să facă parte și ei. E la fel ca un mozaic: dacă luăm bucățile separat, au o valoare, dar în general, cea mai mare valoare o are atunci când toate piesele sunt puse la un loc. Așadar, mesajul principal acesta este: că valorile unei comunități sunt date mai ales de valoarea colectivă”, a declarat inițiatorul programului de joi, membrul Rotary Club, András-Nagy Robert.

Recordul mondial, atestat de Guinness World Record, este deținut de Panama, cu peste 5.000 de metri pătrați de desene pe asfalt.

Proiectul de la Sfântu Gheorghe urmează să fie realizat de Clubul Rotary în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna și Asociația Salvatore.

Sfântu Gheorghe a mai fost gazda unor serii de recorduri naționale și internaționale, printre care cel mai mare kürtőskalács sau cea mai mare figurină Moș Crăciun făcută din ciocolată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.