ACTUALITATE 22 octombrie 2011

Recensământ 2011: Declararea CNP-ului nu este obligatorie

de Covasna Media | 57 vizualizări

Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi absenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vladimir Alexandrescu, scrie Mediafax.

De asemenea, el a explicat modul în care poate fi dispusă o amendă şi situaţiile "excepţionale" în care se recurge la o astfel de metodă, referindu-se şi la refuzul celui recenzat de a-şi divulga CNP-ul.

"Nu am dat nicio amendă până acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, în principiu, cooperanţi, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au întâmplat astfel de lucruri ", a declarat purtătorul de cuvânt al INS.

Alexandrescu a mai spus că amenzile sunt doar o soluţie "ultimativă" la care se ajunge doar în cazul unui refuz explicit şi repetat al unor persoane de a răspunde chetionarelor recenzorilor.

Alexandrescu a prezentat o informare privind evoluţia recensământului în primele două zile de desfăşurare, respectiv joi şi vineri.

Un număr de 1.372.328 de locuinţe şi 3.398.433 de persoane au fost înregistrate în primele două zile ale recensământului, conform unei informări a Institutului Naţional de Statistică (INS).

Conform oficialilor INS, recensământul a decurs cel mai bine în Covasna, unde în doar două zile au fost înregistrate datele din 20,56 la sută dintre locuinţele care potrivit estimărilor ar trebui să existe în judeţ.

Pe următoarele locuri în clasamentul pe judeţe se situează Bistriţa Năsăud, cu 18,89 la sută dintre locuinţe înregistrate în două zile, Buzău, cu 18,85 la sută, Vâlcea, cu 18,73 la sută şi Bihor, cu 18,44 la sută.

La polul opus, în primele două zile, în Bucureşti, au fost înregistrate doar 9,82 la sută dintre locuinţele estimate.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
'PANORAMIX', 24 octombrie 2011
PROBLEMA LA ABSOLUT TOATE LEGILE DIN TARA ASTA DE 2 LEI, ESTE ACEEA CA FIECARE POATE FI INTERPRETATA DE LEGIUITOR SAU ORICINE ALTCINEVA ASA CUM DORESTE ! MOTIVUL? NU SUNT CLARE SI LA OBIECT ! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.