ACTUALITATE 20 decembrie 2011

Razie la Vâlcele...

de Covasna Media | 117 vizualizări

Joia trecută, poliţiştii de la Serviciul Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale Sf. Gheorghe, Secţia 1 Poliţie Rurală Sf. Gheorghe, postul de poliţie Vâlcele şi jandarmi sin cadrul IJJ Covasna au organizat şi au executat o razie în zona teritorială a comunei Vâlcele.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi soluţionarea unor probleme operative la nivelul IPJ Covasna.

Forţele participante au efectuat 160 de controale, din care 1 gen filtru. De asemenea, forţele participante au controlat 140 de autovehicule, au legitimat 190 de persoane, din care 150 persoane care se aflau în autovehiculele controlate.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale din care 3 la Legea nr. 61/1991 R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 1 pentru nereguli privind actul de identitate. Poliţiştii au aplicat  20 de avertismente, au ridicat în vederea confiscării 8 ms lemn de foc şi 7,2 mc lemn lucru.

Forţele participante au condus la sediul poliţiei şi au cercetat 64 de persoane, despre care existau date că ar fi săvârşit infracţiuni.

În urma audierilor, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a 15 persoane, care au săvârşit 12 infracţiuni. Poliţiştii au soluţionat 3 dosare penale, dintre care 1 înregistrat iniţial ca fiind comis de autori necunoscuţi (furt calificat).

Cu aceeaşi ocazie, forţele participante au soluţionat 6 sesizări şi reclamaţii, au pus în executare 2 mandate de aducere şi au verificat 10 persoane în evidenţele operative.

şi la Covasna...

Vineri a venit rândul staţiunii Covasna pentru acelaşi gen de acţiune.

Forţele participante au efectuat 87 de controale, din care 57 de autovehicule, şi au legitimat 157 de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, din care 3 pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 2  pentru nereguli privind actele de identitate.

Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, 2 tăieri ilegale de pomi de Crăciun, 2 furturi de pomi de Crăciun şi au ridicat în vederea confiscării, respectiv pentru continuarea cercetărilor 6 pomi de Crăciun.

Forţele participante au identificat, au condus la sediul poliţiei şi au cercetat 8 persoane despre care au deţinut date că ar fi săvârşit infracţiuni. În timpul cercetărilor, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a 4 persoane.

Poliţiştii au soluţionat 2 dosare penale, un furt calificat şi o lovire sau alte violenţe, au soluţionat 3 sesizări şi reclamaţii, au verificat în evidenţele operative 14 persoane.

şi în discotecă!

Sâmbătă noaptea, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, Serviciului Investigarea Fraudelor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciului pentru Intervenţie Rapidă, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Covasna, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Covasna şi inspectori din cadrul Inspectoratului de Muncă Covasna au organizat şi au desfăşurat o acţiune în sistem integrat într-o discotecă din oraşul Covasna.

Acţiunea a avut ca scop combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru,  protejarea dreptului de autor, combaterea prostituţiei şi proxenetismului, a traficului şi consumului de substanţe psihotrope şi halucinogene, identificarea persoanelor urmărite şi a altor ilegalităţi.

Cu ocazia controlului, forţele participante au verificat legalitatea autorizării a activităţilor desfăşurate, documentele de provenienţă a mărfurilor comercializate, legalitatea angajării  personalului care îşi desfăşoară activitatea în complex. De asemenea, au fost verificate şi legitimate  persoanele care se aflau în incinta discotecii.

Nu au fost identificate persoane care deţin sau consumă substanţe etnobotanice cu efect psihotrop şi halucinogen sau alte substanţe interzise.

În schimb, poliţiştii au identificat 4 minori care au fost serviţi cu băuturi alcoolice de la barul discotecii.

Minorii au fost invitaţi împreună cu părinţii la sediul Poliţiei Staţiunii Covasna în vederea audierii, iar barmanul a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile legii.

Inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna au verificat un număr de 5 salariaţi, au solicitat completarea fişelor de identificare ale acestora, urmând a fi verificate datele, iar administratorul clubului a fost invitat ieri la sediul ITM pentru finalizarea materialului. Cu ocazia controlului a fost identificată o minoră de 16 ani, care presta activităţi de ajutor de barman. Inspectorii din cadrul ITM urmează să verifice existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea lor în REVISAL.

Pentru mărfurile comercializate la barul unităţii, administratorul a prezentat documentele de provenienţă pentru toate băuturile oferite spre vânzare, dar s-a constatat nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999, republicată cu modificările şi completările ulterioare, motiv pentru care comisarii Gărzii Financiare au întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei în valoare de 9.000 lei şi au confiscat suma de 554 lei, reprezentând diferenţa găsită între bonurile fiscale emise cu ajutorului aparatului de marcat electronic fiscal şi suma efectiv găsită în sertarul casei de marcat provenită din comercializarea băuturilor alcoolice şi nealcoolice către populaţie.

În urma controlului efectuat şi a neregulilor constatate, comisarii Gărzii Financiare au dispus suspendarea activităţii discotecii pe o perioadă de trei luni, de la data încheierii procesului-verbal de contravenţie.

Persoanele aflate în discotecă au fost invitate să părăsească locaţia, luându-se măsuri de defluire şi asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică pe raza oraşului, de către lucrătorii SPIR şi ai Poliţiei Staţiunii Covasna.

Totodată, s-a procedat la verificarea persoanei care difuza muzica în cadrul discotecii, U. Levente, de 22 ani, domiciliat în comuna Brateş. Acesta difuza muzica de pe un CD Player, în interiorul acestuia rula un CD marca TDK, având inscripţionat cu marker de culoare neagră  LEVY CD 81.

La pupitrul de muzică, forţele participante au identificat aparatura folosită pentru organizarea discotecii: 2 CD Playere,  un mixer, 6 amplificatoare şi 10 boxe de putere mare dispuse în incintă. Jocul de lumini din discotecă era dirijat cu ajutorul unui laptop.

Totodată,  la pupitru poliţiştii au identificat patru mape tip port-CD: una cu 89 CD-uri de diferite mărci, fiecare având un index de hârtie cu conţinutul acestuia, iar celelalte 54 CD-uri, 63 CD-uri, despre care U. Levente a afirmat că îi aparţin, respectiv o mapă cu 210 CD-uri aparţinând administratorului firmei, cum rezultă din declaraţiile celor doi.

Tot din declaraţiile celor doi rezultă că CD-urile conţin piese muzicale copiate de pe internet.

Mapele şi CD-urile aferente au fost ridicate în vederea continuării verificărilor, iar cu privire la aparatura folosită pentru difuzarea muzicii în cadrul discotecii, care din declaraţiile celor doi aparţine administratorului firmei, a fost lăsată acestuia spre păstrare şi neschimbare, aducându-i-se acestuia la cunoştinţă despre faptul că are obligaţia de a nu înstrăina şi modifica starea actuală a acestora.

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au confiscat suma de 1.160 lei, reprezentând contravaloarea biletelor de intrare.

În cursul acţiunii, poliţiştii au efectuat 6 controale, au controlat 30 de autovehicule, au legitimat 177 de persoane.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, din care 4 la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice) şi au aplicat o sancţiune contravenţională la Legea 61/1991/R.

De asemenea, poliţiştii au verificat în evidenţele operative 6 persoane, acestea fiind amprentate, fotografiate şi introduse în sistemul Imagetrack.

Cu ocazia tuturor activităţilor menţionate, efectivele angrenate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna nu au folosit forţa şi mijloacele din dotare pentru realizarea măsurilor poliţieneşti.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Catalina, 20 decembrie 2011
VALCELE!!! UNA DINTRE PERLELEDE ALTA DATA ALE JUDETULUI! PACAT CA A AJUNS UNDE A AJUNS! OARE O SA MAI FIE VREODATA VALCELELE PE CARE LAM CUNOSCUT EU IN COPILARIE?!? SINCER, DE CATE ORI TREC PRIN citeste integral
stelu, 20 decembrie 2011
araci-hetea-valcele= triunghiul bermudelor, triunghiul negru.
cititor, 20 decembrie 2011
Fratilor sunteti penibili!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.