ACTUALITATE 16 mai 2016

Raliul Aradului a încheiat seria de victorii a pilotului Szabó Csongor

de Iulia Drăghici - Taraș | 282 vizualizări

Automobilismul este un sport pe cât de fascinant, pe atât de imprevizibil. Acest lucru este dovedit de experienţa pilotului covăsnean Szabó Csongor şi a copilotului său, Robert Maior, în cadrul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop”, desfăşurat la Arad, în perioada 13-14 mai a.c.. După ce s-a impus în primele două etape, un abandon a făcut ca echipajul să rateze a treia victorie consecutivă în campionat.

Potrivit comunicatului oficial de presă, „o greşeală pe un viraj i-a făcut pe Szabó Csongor şi Robert Maior să iasă uşor în exterior, fără a avaria maşina de concurs. Din cauza ploilor din ultimele zile, echipajul nu a reuşit să revină pe traseu, rămânând blocat în noroi şi apă în exteriorul virajului, fiind astfel nevoiţi să abandoneze”.

„Un abandon pe care ni-l asumăm”

La finalul raliului, Szabó Csongor a declarat: „Am făcut o greşeală pe un viraj de dreapta, mi-am dat seama că vom ieşi în exterior şi am încercat să salvez situaţia, mergând drept şi sperând că vom putea reveni pe drum prin alt loc. Din păcate, am rămas împotmoliţi într-o mlaştină şi nu am mai reuşit să ieşim din noroi, fiind şi departe de drum. Un abandon pe care ni-l asumăm pentru că am pornit hotărâţi să vedem cât de tare putem merge pe proba respectivă”.

După Raliul Aradului 2016, Szabó Csongor şi Robert Maior pierd poziţia de lideri în cadrul clasei 9, dar rămân în fruntea Swift Sport Cup, cele două clasamente unde echipajul îşi propune să se impună în acest sezon. „Un rezultat pe care nu ni l-am dorit aici, la Arad, dar mergem înainte. Vom pleca cu acelaşi obiectiv şi la următoarele etape – să ne impunem în cadrul clasei 9 şi Swift Sport Cup. Încrederea noastră nu a avut de suferit, iar acum urmează Danube Delta Rally, un raliu care ne place şi unde vom da totul pe probele speciale”, a mai spus Szabó.

Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop” îşi va desfăşura a patra etapă pe drumurile de macadam din Dobrogea. Danube Delta Rally se va desfăşura în perioada 9 - 11 iunie 2016.

Sursă foto: Rally Cow

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.