ACTUALITATE 17 martie 2022

Racordare mai ieftină și mai ușoară la rețeaua de apă a județului Covasna

de Covasna Media | 1224 vizualizări

Mai rapid și mai ieftin – acesta este motto-ul după care s-a ghidat operatorul regional Gospodărie Comunală SA în dezvoltarea noii proceduri de racordare la sistemul de apă. Directorul general al societății, Kozsokár Attila, a explicat că astfel s-a dorit simplificarea procedurii, care era mult prea complicată și costisitoare. 

„În calitate de furnizori de apă, trebuie să ne concentrăm pe atragerea unui număr cât mai mare de persoane care să se conecteze la serviciu, deoarece numărul de clienți va îmbunătăți și calitatea serviciului. Trebuie să stimulăm într-un fel acest lucru, ceea ce nu înseamnă nicidecum complicarea procesului și să adăugarea unor costuri iraționale. Mă refer aici la pregătirea unui plan pentru racordarea la apă. În cazul în care planul înseamnă, în esență, trasarea unei linii drepte pe o bucată de hârtie, atunci este un cost inutil de care consumatorul ar trebui să fie scutit. Știm că pentru un plan de racordare costurile variază între 500 și 1.000 de lei. În cazul în care instalația sanitară este foarte complicată din cauza terenului, din cauza obstacolelor existente, un astfel de proiect este într-adevăr necesar, dar atunci când trebuie săpat un șanț și conectat un apometru, lucrarea poate fi realizată în costul planului. Acum că am simplificat procedura, nu mai este nevoie de un plan în astfel de cazuri”, a explicat Kozsokár Attila.

Directorul atrage atenția că plata pentru lucrarea de racordare la sistem va fi în continuare necesară, dar costul va fi mai mic datorită procedurii simplificate. Totodată, acesta amintește că Gospodărie Comunală are birouri în fiecare oraș din județ, locuitorii putând solicita racordarea la sistem, iar angajații societății îi vor sprijini la fața locului cu toate detaliile.  

De exemplu, lățimea puțului de apă rămâne o condiție pentru astfel de lucrări, diametrul minim necesar fiind în continuare de 80 de centimetri. Contorul de apă nu trebuie să fie achiziționat de consumator, fiind pus la dispoziție de către Gospodărie Comunală SA, care îl și instalează. Clientul care solicită branșarea la rețeaua publică de apă trebuie să completeze câteva formulare, la care să anexeze dovada proprietății imobilului, precum și documentul de localizare eliberat de OPCI.

De asemenea, sunt necesare: o copie a cărții de identitate, dovada plății taxei de racordare și, în unele cazuri, obținerea autorizației de excavare, respectiv achitarea lucrărilor (racordare, forare, spargerea peretelui căminului de vizitare, etc.) și achiziționarea materialelor necesare racordării. Angajații Gospodărie Comunală SA vor oferi informații suplimentare cu privire la documentele necesare și modul de obținere a acestora.

Persoanele care doresc branșarea la rețeaua publică de apă trebuie să se aștepte la un cost cuprins între 600 și 1.200 de lei, în funcție de dificultatea lucrării. Evident, nu este o sumă mică, dar prin procedura de racordare simplificată estimăm că am economisit între 500 și 1.000 de lei pentru cei care doresc să se branșeze” – a mai punctat Kozsokár Attila.

Gospodărie Comunală SA, Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.