ACTUALITATE 19 septembrie 2012

Purtarea centurii de siguranță nu este opţională!

de Székely Emőke | 46 vizualizări

Peste 350 de şoferi au fost depistaţi în trafic fără centură de siguranţă.

În decurs de doar câteva zile, 350 de persoane din județul Covasna au fost sancționate de Poliţia rutieră pentru că nu purtau centura de siguranță. Numărul accidentelor rutiere a crescut în ultima perioadă în județ, iar conducerea IPJ Covasna este de părere că urmările acestor accidente puteau fi mai puțin grave dacă atât șoferii, cât și pasagerii purtau centura de siguranță.

Inspectorul șef adjunct din cadrul IPJ Covasna, Silviu Stoenescu, a declarat că persoanele implicate în accidentul grav de la Turia de vinerea trecută, în care două adolescente și-au pierdut viața, nu purtau centura de siguranță.

Alcoolul este un alt factor al numărului mare de accidente. Silviu Stoenescu a declarat că alcoolul a fost una dintre cauzele accidentului grav de acum două zile de la Chiuruș, în urma căruia patru persoane au fost rănite grav. „Nu am putut testa alcoolemia șoferului pentru că starea lui de sănătate nu ne-a permis acest lucru, dar i-au fost preluate probe biologice. Știm însă că mirosea a alcool” – a declarat Silviu Stoenescu.

În primele opt luni ale anului în judeţul Covasna s-au înregistrat 57 de evenimente rutiere grave, iar în 44 de cazuri au fost implicaţi şoferi cu vârsta cuprinsă între 23 şi 44 de ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.